餐廳: 湊湊火鍋‧茶憩 (Nan Fung Place)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-04-02 1357 瀏覽
本身想去飲茶但間餐廳冇開 就轉左食附近嘅呢間台式火鍋✨蟹黃魚+台式麻辣鴛鴦鍋 $168+$138蟹黃係分開上 呢點我幾欣賞 因為落左啲蟹黃落個湯度係完全食唔出味 反而撈飯食仲香 個魚湯都好濃 魚都好滑好食 👍👍台式麻辣鍋唔算話好辣 啱晒想食下辣但又唔想太刺激嘅朋友 好多花椒好香 ✨美國特選牛肩甲肉眼 $138我個人黎講唔覺得特別好食🙈🙈🙈 有啲鞋口而且牛肉味唔係好重✨精選羔羊肉 $98羊肉唔錯 夾雜住啲肥膏滑啲而且羊味好香😋😋 ✨烏雞肉卷 $88第一次食 雖然佢叫肉卷但佢都係一片片嘅 有雞件嘅味道 好食👍✨風味鴨腸 $58爽口 但佢本身冇乜味 所以放落麻辣湯鍋會惹味啲✨飛魚籽墨魚滑 $68個人覺得唔太爽口 彈牙 都有幾多飛魚子嘅🧋冰普洱珍珠奶茶 $33珍珠奶茶好大杯 茶味幾香 珍珠我覺得都煮得適中 有咬口嘅 但男朋友就覺得太淋總括黎講食物味道唔錯 份量都幾多 但係價錢都幾貴 就算85折左都每人四百零蚊 所以性價比黎講就唔算高 我覺得我地都叫得太多 食到好飽 鴨血同豆腐有得任添我地都冇添 如果可以每款份量少啲 價錢平啲咁就好🤔 除左叫嘅野食 出面仲有水果 前菜 飯任添 我地攞左啲醃魚皮幾
本身想去飲茶但間餐廳冇開 就轉左食附近嘅呢間台式火鍋

爽口 但佢本身冇乜味 所以放落麻辣湯鍋會惹味啲

✨飛魚籽墨魚滑 $68
個人覺得唔太爽口 彈牙 都有幾多飛魚子嘅

🧋冰普洱珍珠奶茶 $33

總括黎講食物味道唔錯 份量都幾多 但係價錢都幾貴 就算85折左都每人四百零蚊 所以性價比黎講就唔算高 我覺得我地都叫得太多 食到好飽 鴨血同豆腐有得任添我地都冇添 如果可以每款份量少啲 價錢平啲咁就好🤔 除左叫嘅野食 出面仲有水果 前菜 飯任添 我地攞左啲醃魚皮幾好食 職員服務都幾好 見湯少好快就黎加湯 又幫我地將魚滑整細放落鍋度

味道❤️❤️❤️💔
價錢❤️❤️💔