2023-08-08 20 瀏覽
今次去到尖沙咀Musea搵嘢食☺️其實原本都冇留意到最下面仲有一層係專門食嘢嘅…其實我都係第一次落去😂😂幾經辛苦發現咗一間比較隱蔽嘅位置,呢間係一間台灣嘢,佢嘅性價比睇落都OK,唔算太貴,所以入去試吓😉一入到去,店員服務態度幾好,我哋揀咗半筋半肉牛肉麵,味道都唔錯,我哋揀咗陽春面,揀咗紅燒湯底,其實都幾好食😍而且真係勁大勁大碗⋯⋯牛筋同牛肉都幾淋!合格,哈哈😆我哋另外叫咗酒香花雕麻油雞麵,呢碗個面底好似更加多😂😂真係食唔晒…佢個湯底都食到好有藥材味,見到有當歸、杞子、蟲草花係湯上面,感覺都幾足料!唯獨是個雞煮得太耐…有少少鞋,不過整體都OK,份量都幾足😍我哋叫咗個炸物拼盤,因為係OpenRice睇到佢應該係最多野食🤣不過後尾見到隔離食鹽酥雞好似都好好食⋯⋯可能下次試吓見到在場都多人叫香芋奶茶,我哋叫咗一杯…. 飲落去都唔錯,同平時奶茶舖一樣👌不過比較鍾意芝芝莓莓,沙冰嘅感覺,奶蓋有少少鹹香,再夾埋草莓嘅甜味,本人比較鍾意呢杯多啲😍😍整體嚟講,我覺得呢間都唔錯,都可以再encore!而且價錢各方面都對得住性價比☺️
今次去到尖沙咀Musea搵嘢食☺️

2023-08-07