2023-12-19
食物黎講,好一般,普通,性價比正常啦,可能少少偏低。以下係我對餐廳員工態度嘅怨言:其實我叫午餐啫,你嘅員工可唔可以瞓醒啲,而家唔係朝頭早7:30 ,已經到咗午餐時間,你講嘢嘅態度可以好啲,同埋當個客人問你餐牌有咩食,問你啲食物係咩樣嗰陣,可唔可以唔好讀返個名出嚟,你真係解釋吓你有咩食咁我先知你食乜嘢,如果唔係我問你做乜,同埋你係員工,你唔好以為我唔識字,我就係唔知你點樣整理所謂嘅餐牌嘅嘢,我先問你,講嘢又細聲,又好似未瞓醒咁,態度又差,好似講收工咁,其實你成間嘢冇乜人,得兩台客,你可以唔使咁趕時間走開㗎喎。同埋西餐後落嘢飲,我諗都好正常,我都明白午餐比較難啲,但係你講到好似我而家唔叫,以後就冇機會咁,你話你唔得閒返嚟,都可以叫我叫你嘅,其實你有冇需要咁樣拒絕我,然後好似當我冇心機再叫咁樣。然後收咗餐牌,好似有寶咁,明明你每一台都有餐牌,我想睇多陣有咩食,根本唔算係咩好特別要求,但係你攬住你拎走佢,直頭係唔尊重客人嘅意願。我講緊餐廳戴眼鏡藍員工,其他我都唔係好知,因為其實成間餐廳得兩個員工,另一個女員工講嘢好大聲,我都覺得有啲奇怪。好嘈。我未食嘢之前你都令到我有咁嘅感覺,即使你啲嘢幾好食
我未食嘢之前你都令到我有咁嘅感覺,即使你啲嘢幾好食,我都只能夠減你一兩粒星,我諗食嘢唔係淨係食食物,你午市收我兩百幾蚊,已經比平時一般嘅餐廳貴,雖然唔係嗰啲好高級嘅餐廳,但係都唔係一般快餐嘅價錢,我應該合理地要求你有多一啲嘢。
今日咁啱有班朋友嚟到,啲員工對班朋友好好,當其他客人好似無到咁。咁不如你招呼你自己朋友算啦。如果你員工塊面唔同方向,就唔同態度,不如轉做私房菜。
呢兩個奇特現象,就係呢類型嘅Cafe,佢嘅裝修都係吸引年青人,或者上班族。但係我今日嚟到,中午嘅時段,大部份都係放緊假,或者係中年嘅女士為主,唔通就嚟放假所以佢哋已經開始放假?佢哋點睇都唔似返工,年青人反而好少,更唔好講上班族都係好少。