2023-04-01
今日我嚟到灣仔食一間好正嘅餐廳,位於合和中心對面。嚟到呢到當然要食住招牌嘢——和牛炒飯!啱啱出嚟就已經好香,飯粒炒得金黃色,加埋好juicy嘅和牛肉,一入口就覺得好滿足。朋友就嗌左吉列豬扒滑蛋飯 豬扒好厚身,加埋滑蛋再配上一碗飯,不得了,呢個飯唔算太鹹,但係味道豐富,直頭就擄住咗我嘅胃。蒜香和牛亦都好正啊!和牛肉煮得好嫩,加埋好多蒜片,味道好濃郁!好似係餐廳嘅招牌菜之一,真係值得一試。牛肉壽喜燒同埋京蔥雞肉串燒都唔錯啦,牛肉壽喜燒啲肉質好嫩,壽喜燒醬汁好味;京蔥雞肉串燒啲雞肉好juicy,配上京蔥,真係好過癮!最後嚟嘅鹽燒雞翼有啲特別,個鹽味好香,而且雞翼烤得好脆口,真係一款好開胃嘅小食!總括嚟講,呢間餐廳嘅食物真係好正,每款菜式都有佢嘅特色,真係值得一嚐。如果你搵唔到食嘢嘅話,可以嚟到呢間餐廳一嚐啦!