前幾日去完呢間位於太古嘅「佐賀山田」一人一鍋火鍋放題店,整體用餐體驗良好,同大家推介下~ 餐廳位於康怡商場裡面,連接地鐵站、非常方便。餐廳裝修雖然簡簡單單,但檯與檯之間唔會太窄,喺火鍋放題店裡面算係頗舒服嘅!餐廳呢期做緊呢個主打「黑安格斯牛板腱」cross over「廣島蠔味噌湯底」嘅主題($249),咁啱兩樣都係我嘅最愛,梗係要試下啦!另外仲可以試埋其他6種肉,當中嘅「USDA Choice牛肩肉」同埋「美國CAB 牛肩肉」都係牛魔王回本之選!啲牛肉攞上黎就知道好新鮮,牛肉同脂肪比例唔錯,所以好好食!而啲廣島蠔好鮮味爽口,亦令到湯底好甜!呢度嘅丸類、蔬菜都係喺出面任攞,擺得好整齊易睇。值得一讚係佢哋啲丸類有個蓋,感覺比較衛生!飲品選擇都好多,比較驚喜嘅係呢度有OOHA無糖汽水,便利店賣一罐都幾貴架!甜品有個專門甜品櫃擺,裡面有啲泡芙、蛋糕仔,但我最後都係俾呢個主打日本雪條嘅雪糕櫃吸引左。佢地嘅明治雪條任食,好正呀!呢間火鍋店食物高質,價錢合理,值得一來!

啲牛肉攞上黎就知道好新鮮,牛肉同脂肪比例唔錯,所以好好食!

而啲廣島蠔好鮮味爽口,亦令到湯底好甜!

呢間火鍋店食物高質,價錢合理,值得一來!
  • 黑安格斯牛板腱