2020-11-22 1779 瀏覽
成家喺新蒲崗行完一田之後順便食飯,去咗一間閒日都幾多人等嘅日式餐廳。自選二人套餐$238滑蛋豬扒丼個滑蛋真係整得好滑,而且份量好多,足夠冚晒成個塊面,上面嘅豬扒因為比較後先放上去嘅關係,所以個外皮無俾啲蛋搞到好林,豬扒揸得非常香脆,而且無炸得好老,裏面仲有肉汁。豬軟骨拉麵估唔到呢度嘅拉麵用咗比較貴價嘅幼麵,豬軟骨湯底好濃郁好白,但係唔會過喊,個蛋略嫌熟咗少少,豬軟骨炆得好林,裏面啲軟骨好似啫喱狀好好食。燒雞翼雞翼炸得啱啱好,裏面仲好Juice,果皮唔會炸到老柴咁。燒雞軟骨同雞翼一樣,冇炸到老晒,加少少鹽,鹹鹹地好好食。自家製餃子作為一個二人餐裏面嘅小菜,有成六隻餃子份量真係好多,好抵食。炸雞呢個炸雞真係比想像中份量多好多,佢只係一個套餐裏面可以選擇嘅小食,我認為每一次叫二人套餐都一定要叫佢,佢個份量好似單叫一個咁多,真係好抵,而且炸雞個皮一啲都唔厚,裏面嘅肉質柔嫩,一碟有成五六大嚿真係好抵食。牛肉壽喜燒定食$79好似一人小火鍋咁樣送到上嚟先至開火煮,而且個用法真係好傳統嘅嗰種壽喜燒,一開始一啲湯都冇淨係靠蔬菜煮啲水出嚟,真係跟足傳統咁樣做,而且裏面有菇,豆腐,唔同嘅蔬菜,而且肥牛嘅份量

自選二人套餐$238
滑蛋豬扒丼

豬軟骨拉麵

燒雞翼

雞翼炸得啱啱好,裏面仲好Juice,果皮唔會炸到老柴咁。

燒雞軟骨
同雞翼一樣,冇炸到老晒,加少少鹽,鹹鹹地好好食。

自家製餃子

炸雞

牛肉壽喜燒定食$79

好似一人小火鍋咁樣送到上嚟先至開火煮,而且個用法真係好傳統嘅嗰種壽喜燒,一開始一啲湯都冇淨係靠蔬菜煮啲水出嚟,真係跟足傳統咁樣做,而且裏面有菇,豆腐,唔同嘅蔬菜,而且肥牛嘅份量都好多。

網燒雪花牛扒定食$128

應該係全場最貴嘅一個單點,但係個牛扒非常大塊,大過我塊面,而且個醬汁較得啱啱好,送飯一流,好耐冇食牛扒,雖然呢塊牛扒係燒到全熟,但係個牛味都好出。

四個人一共食咗$500有找。
2020-11-17