2023-01-12
🔹餐廳:人和月🔹地址:尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓🔹價位:~$200 - $400🔹營業時間:星期一至日 12:00 – 00:00🔹電話:3996 9143最近搵到一間集合雞煲+火鍋既餐廳,咁岩就係我公司附近,難得今日準時收工,天氣又凍凍地,拿拿聲約埋個fd 去刷返餐,減減壓先~呢間餐廳就係「人和月」,係正尖沙咀海防道個頭,非常就腳,即刻介紹下佢地既野食先~———————————————————120分鐘火鍋放題套餐 頭盤(4選1) + 火鍋湯底 + 自助火鍋配料 + 小食飲品放題~一個字~抵!!我地一於食好少少,揀左呢一個C餐,主打澳洲M4和牛既 「澳洲M4和牛海鮮大滿貫」,等我開心SHARE先~🔘原創酥皮麻辣芝士雞煲 (仲有其他酸菜魚,卜卜蜆煲可以揀架)🔘湯底: 鮮茄粟米甘荀濃湯🔘海鮮盤(限一份): 鮑魚/龍躉片/海蝦/沙白/青口/扇貝🔘美國牛肉大滿貫(限一份): 澳洲M4和牛/手切美國封門柳/極上安格斯牛小排/美國牛下肩/美國牛胸爽/美國牛板鍵/金錢𦟌/美國雪花肥牛🔘火鍋配料自助區🔘火鍋配料QR Code落單🔘各款醬料/小食/飲品/麵類及甜品雪糕自助區—————————
🔹地址:尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓
🔘火鍋配料自助區
🔘火鍋配料QR Code落單
🔘各款醬料/小食/飲品/麵類及甜品雪糕自助區
🌟推介食物🌟
🔘原創酥皮麻辣芝士雞煲: 我第一次試呢款咁創新既組合,芝士+酥皮+雞煲出奇地咁夾,而且用料夠哂多,酥皮大大塊,放上爐度即刻脹卜卜,影杷打卡一流; 芝士夠哂邪惡,拉哂絲,未食都流哂口水,重點係雞肉質素都好高,夠滑而且啖啖肉~必試!!!
🔘海鮮盤: 鮑魚/龍躉片/海蝦/沙白/青口/扇貝
我最鍾意就係鮑魚,肉質夠爽彈有咬口,啖啖肉~
期間限定仲有大大塊龍躉片,大火涮一涮就食得,夠哂鮮甜~
🔘澳洲M4和牛/手切美國封門柳/極上安格斯牛小排/美國牛下肩/美國牛胸爽/美國牛板鍵/金錢𦟌/美國雪花肥牛
我就好鍾意佢地提供不同部位既牛肉,可以試哂咁多種唔同既牛味~
佢地連牛肉大滿貫都係推介位,各式牛肉部位都有提供~
極上安格斯牛小排係我既最愛,呢度厚薄適中,而且肉質鮮嫩牛味濃,正~
🔘火鍋配料自助區
值得講下佢地自助區提供既丸類~
牛丸,貢丸,花枝丸都一一提供,重點係好大粒而且夠哂彈牙,又係一定要拎既食材~
總結
性價比好高既餐廳~首先環境夠乾淨及寬敞,食得夠舒適~
食物方面夠哂多選擇,特別係原創酥皮麻辣芝士雞煲,夠哂惹味,仲有唔同辣度比你揀,適合唔同既朋友仔~另外適逢新年,佢地仲推出自家制團年盤菜,仲要全港免運費,一於黎緊訂返盤同屋企人歎下先~~