2022-08-10
同朋友慶祝生日, 八個人叫左三個鍋再加幾個小菜, 好抵食喎. 招牌酸菜魚鍋 – 可以揀龍躉或海鱸魚, 我地揀左龍躉, 魚肉厚度切得剛好, 唔會太薄, 非常嫩滑, 果然係招牌菜. 胡椒豬肚雞鍋 - 加左藥材一齊煲的, 湯底非常濃郁, 份量十足, 勁多料, 好多豬肚, 雞好滑. 水煮牛肉鍋 – 我唔食辣的, 老公話好味, 夠濃, 唔會稀流流. 乾鍋肥腸 – 下面有點住火的, 慢慢食都唔怕會凍左, 炒得夠乾身, 香口得黎又唔會 un. 蒜蓉烤鮮鮑仔 – 我最鍾意食香口野, D鮑魚都唔細喎, 好惹味, 又彈牙. 肉片炒椰菜花 – 叫得太多餸, 要食返D菜消下滯, 炒得好夠鑊氣, 好食. 乾燒蝦脆麵 – 生日飯就算幾飽都要食長壽麵, 呢個脆麵真係 surprisingly good 喎, 撈埋個甜酸汁一齊食, 好正. 下次一定要返黎試埋午餐, lunch menu 幾十蚊咋, 性價比真係好高.