2018-10-20
今日出到旺角同女友仲有媽媽一齊上左朗豪坊食燒肉~ 最開頭感覺係入面幾光鮮,同埋上網見到話佢抽氣好好,食完都唔會好大味!我地叫既第一道菜係韓國野必備泡菜,呢到既泡菜金字塔有三款,係燒肉途中清一清油膩感,呢到既泡菜味道唔錯,唔會太酸。第一碟黎既係牛舌,厚切的確有時好冒險,因為質素唔好可能會好靭,但呢到食落都好好食,青檸汁係之後都可以點其他野食。呢到最值得推薦既應該係佢地既拼盤,和牛拼盤選用澳洲M5和牛,有四個部位,其中牛仔骨份量充足,其他西冷、肉眼同牛柳都每樣有5件,肉質好好,其中肉眼係最有油香又不失肉味,令我都有啲驚喜。帶子58兩粒都算大粒,不過海鮮唔係呢到賣點,合格就好。特選護心肉,係一款唔錯既豬肉,不過切得比較碎係我覺得可以天進步既地方。叫左個鵝肝鐵鍋飯,鵝肝冇平時食到咁油,飯粒炒得好好好乾身,粒粒分明,下面有飯焦,加上佢個醬汁,有啲似甜豉油但又更厚身,我個人十分推薦。呢到有juice bar,呢杯The Flash飲落都好fresh,有我最愛熱情果,有機會大家都可以試下。最後值得讚既有個爐既抽風系統好好,食完都唔會全身好大味,同時店員會係最後上菠蘿,就咁食同燒菠蘿都好好味。總結我覺
泡菜金字塔
鵝肝鐵鍋飯
鐵鍋飯醬汁
The Flash
Free菠蘿😂
總結我覺得有時食呢啲質素有保證既燒肉會比食任食放題更好,由其燒肉比較油膩,有唔得多既話不如食一碟真係好食既!