泰國小店位於通菜街一幢大廈裡既地舖,經過可能會不知不覺咁行過左,要專登望一望門口先發現到小店😜😜平日十二點鐘接近一點呢啲時間入座,唔洗等位,店內唔太多人,只有兩、三枱座左客人。小店有四款食物,只有海南雞飯、豬手飯、青木瓜沙律、芒果糯米飯,簡而精!!👍🏼👍🏼👍🏼啱晒我呢啲選擇困難症既人,就叫左海南雞飯同豬手飯各一,點完餐無耐就有得食喇!!店員一放低,我同朋友即刻「哇」左聲,因為30$呢個價錢,完全無諗過會比咁足料,豬手同雞份量真心唔小,豬手唔係舊舊都咁肥,軟淋淋,豬皮入口好彈牙,充滿膠質感覺,亦都煮到非常非常入味,唔加秘制醬汁食都已經好夠味!加左更加惹味😋油飯都充滿雞油香同帶點薑黃味!試左朋友嘅海南雞,好滑嘅雞髀肉🍗仲有雞翼,同樣都係油飯底!!個人比較喜歡豬手飯,非常之岀色,30蚊一個飯,仲要咁好味,仲要係鬧市,真係要多啲去幫襯呢啲小店呀!!!