2021-03-11
唔知大家一諗起葵芳係咪淨係鍾意去葵廣食嘢🍴不過今次我就同朋友去咗新都會廣場嘅boring!?餐廳一試佢地嘅晚餐😍一開始係俾佢哋嘅名吸引,但試過之後都要老土啲講句🥰真係一啲都唔boring呀!高質素嘅西餐👍服務質素一流同埋環境坐得十分舒服😌同朋友六點半左右入座,因為想食個early dinner之後睇戲🎬一入座職員都好有禮貌咁同我地簡單介紹下餐牌點叫🙈因為我地都幾肚餓就決定要咗個套餐($268),分別有兩個主菜同一個小食,再加錢叫咗兩個特飲😋一一為大家介紹下😆首先到嘅係兩杯特飲,分別係熱情果奶昔同水蜜桃乳酪沙冰🍑熱情果奶昔唔會死甜,有陣熱情果嘅清香,偏向淡身😃十分開胃😝而水蜜桃乳酪沙冰就比較濃味😛除咗水蜜桃嘅味道十分出之外仲有一淡淡嘅乳酪係沙冰嘅上面👍👍可以話係足料飽肚🥳去到第一個主菜嘅香辣紐西蘭鑽石蜆意大利粉🍝可以用鮮甜兩個字黎形容😍意粉彈牙至於仲好入味👍蜆肉有好多粒而且仲大大粒有肉無沙,係極速俾我同朋友清咗!一定會再試因為意粉嘅香蒜味係口入面逗留咗好耐🤫一啲都無誇張😤之後第二個主菜係美國特級牛柳(8oz)拼帶子🐂店員好貼心問咗我地要幾成熟,我地就揀咗五成😎牛柳粒煎到好香,一切開已經f
之後第二個主菜係美國特級牛柳(8oz)拼帶子🐂店員好貼心問咗我地要幾成熟,我地就揀咗五成😎牛柳粒煎到好香,一切開已經feel到好淋身,放入口牛香即刻融化係入面🤤果然係好軟身唔洗好大力咬先咬得開👍而帶子係番茄🍅上面嘅配搭令帶子帶有淡淡嘅番茄香,配上濃味嘅牛柳粒相輔相成🙈勁開胃食完一淡又一淡😜而薯蓉十分滑身,差啲食唔曬呀😂😢
最後嘅小食我地揀咗墨西哥🇲🇽脆薯格,薯格俾一般大型快餐店脆好多😃本來以為食幾舊就會飽,不過就錯曬啦❌因為薯格配嘅醬料,例如係鮮番茄粒同埋牛油果蓉🥑係令到朋友同我食唔停!淡香解胃嘅醬汁配埋香炸嘅薯格真係點可以食停口🥲朋友同我真係食到好飽好飽但又勁滿足👍👍
埋單兩個人三百幾,性價比絕對極高🤣因為真係每樣菜色都有驚喜🙈店員好有禮貌而環境光猛坐得十分舒服😌大家下次黎葵芳一定要試下呢間唔boring嘅boring!?餐廳🤣我同朋友都傾緊唔知呢度嘅lunch係點