2025-02-10
突然之間好想食甜品,又諗返起呢間位於粉嶺嘅甜品小店!甜品好多款式,又好味,最緊要係打卡都好靚!滿足到我貪心嘅性格😂✨焦糖脆脆,香蕉忌廉雪糕窩夫!聽講呢間甜品店出名嘅係窩夫,加上我個囡好鍾意食香蕉一於試返呢款!賣相好靚,打卡好靚!軟腍腍嘅窩夫再加埋焦糖脆脆!真係好夾再加埋一排過嘅香蕉,同雲呢拿雪糕和忌廉一齊食!真係超正!雪糕仲有得揀味道!✨榴槤飄雪呢個有一整個D24榴槤蓉加牛奶雪花冰,配上我最愛嘅小丸子同埋椰果!真係超滿足,冇諗過冬天都仲可以食到咁香咁好味嘅榴槤!✨港式懷舊咖喱三寶燒賣魚蛋同埋豬皮,果然係夠晒懷舊,佢哋加嘅咖喱好濃郁,唔太辣超好食!✨香脆玉米片雞塊佢勁新鮮嘅nugget!! 佢哋用肉玉米片replace左大家平時用嘅炸粉,即刻口感勁脆!加埋啲椒鹽,好香口好好食!✨椰皇芒果小丸子用整個椰皇上,個樣已經係好Ig-able !! 椰子味的香氣加濃郁嘅燉奶! 仲有芒果小丸子另上!有貼心又有儀式感!小丸子Q彈,口感層次好分明!✨ 開心果西米露開心果西米露,西米露有好濃郁嘅開心果味!另外仲有配左啲開心果碎做點綴,又香又有口感,完全食到開心果嘅味!
✨焦糖脆脆,香蕉忌廉雪糕窩夫!
聽講呢間甜品店出名嘅係窩夫,加上我個囡好鍾意食香蕉
一於試返呢款!
✨榴槤飄雪
✨港式懷舊咖喱三寶
✨香脆玉米片雞塊
✨椰皇芒果小丸子
用整個椰皇上,個樣已經係好Ig-able !!
✨ 開心果西米露