2019-12-16 42 瀏覽
上水彩園廣場裝修左之後多左好多好野食,今日同屋企人去左試Mee...lemongrass,主要係食泰國野剩係睇menu都覺得好吸引,我地叫左d睇落好似好好食,結果真係好唔錯泰式蠔仔蛋第一道菜已經好令人驚喜,我地冇諗過佢係鐵板黎,上台既時候“炸炸“聲,話比你聽佢幾咁新鮮滾熱辣,而且比想像中大份好多!佢個蛋煎到金黃色,d蛋邊仲要係脆身,但中間同內裡係香軟,入面既餡非常之多,用料好足,蠔仔唔係剩係得幾隻,配埋個泰式辣醬好夾呀!波士頓龍蝦喇沙(原隻)話原隻就真係原隻,又係勁大份,上到台我地都嚇親,店員會比埋鉗同手套你,唔會整污糟對手,想點食就點食。龍蝦好香,而且多肉,肉質鮮嫩,咬落幾彈牙,喇沙湯底剩係望到都覺得濃郁,食落仲好香濃,麵爽口彈牙,有d豆卜做配菜,媽媽對呢碗麵完全係讚不絕口,84蚊食到呢個質素非常抵食!炒金邊粉金邊粉一向係我既至愛!味到適中,唔會太咸,側邊有調味料比你自己調味,竟然仲有糖提供,撈埋糖更好食!用既蝦都好大隻兼爽口彈牙,金邊粉永遠唔會令人失望!香芒椰汁糯米飯我敢講佢係我食過最好食既芒果糯米飯,佢之所以咁成功係因為佢個椰汁好好食,好香甜好椰!就算食哂d飯,每件芒果我都要點埋

泰式蠔仔蛋

波士頓龍蝦喇沙(原隻)

炒金邊粉

香芒椰汁糯米飯
我敢講佢係我食過最好食既芒果糯米飯,佢之所以咁成功係因為佢個椰汁好好食,好香甜好椰!就算食哂d飯,每件芒果我都要點埋d椰汁食

芝士黑糖鮮奶
黑糖夠濃郁,芝士味偏咸,同出面一般黑糖鮮奶差唔多,黑糖鮮奶愛好者可以一試

茉莉奶綠茶
茶味夠出,有少少黑糖加左,珍珠同上面果杯一樣,珍珠比較軟身,鐘意茶味出既我會比較鐘意呢杯!