2022-01-08
今日去咗筲箕灣搵朋友,見到東大街開咗間新嘅火鍋店,一於外賣兩個火鍋上去一齊食!佢有好多唔同火鍋套餐,每一個火鍋套餐都係講緊8x蚊,已經包晒主菜、飲品同麵食,超級抵!我哋揀咗蕃茄湯白豚肉鍋、台式香濃沙茶鍋,主菜叫咗滷肉飯同薯粉,冷泡阿里山烏龍茶,冰糖紅棗燉雪耳另外再加咗牛小排、海蝦同大元貝外賣另外加$10換取外賣套裝~等咗一陣就攞得返佢啦😜+$10外賣套餐超級超值,已經包左火爐同埋器具,只要將成個錫紙鍋放上去,開火 等一陣已經熱辣辣可以食~蕃茄湯白豚肉鍋蕃茄味十足,湯底鮮甜又香,配上好多配料例如蓮藕丶粟米丶金菇等等,蕃茄味道更加襯托出白豚肉既肉質丶份量亦好多另外個台式沙茶鍋大力推薦!沙茶味道非常濃烈,啱晒鍾意重口味嘅人,濃潰嘅味道配上牛肉片簡直一絕~呢個鍋底仲有好多配菜例如芝心豆腐丶花紋峴等等,夠晒飽肚仲有個滷肉飯同埋薯粉,薯粉等一陣就已經清澈透明,朔滿咗湯汁,夠晒滋味飲品包括清甜烏龍茶,同埋滋潤嘅冰糖紅棗燉雪耳,一路打邊爐一路飲凍野,非常之透心涼!
另外再加咗牛小排、海蝦同大元貝
外賣另外加$10換取外賣套裝~
等咗一陣就攞得返佢啦😜