2020-03-05
呢間仍在試業中既西餐廳, 網上已經有唔少人讚 ! 身為大埔人, 當然要快快手去試下 ~~ 行到東昌街 離遠已經spot到佢喇, 因為外牆壁畫好sharp又好有風格~ 但入到去 竟然有唔少七彩顏色椅~ 加上木枱 又令人覺得好有積木感, 帶點童真 原來呢度有兩層, 我地黎到時地下已坐滿, 所以被安排坐上層..我地食食下都坐滿埋喇 一坐低, 員工就比左膠袋我地入住口罩喇 ~ 衛生意識不錯 呢個舉動亦好貼心 當以為呢種自家經營既小店 食物選擇唔會多時 呢度既食物種類 係意想不到地多 !! 沙律, 前菜, 拼盤, 主菜, 湯, Homemade Pizza, 手工pasta, All Day Breakfast, 甜品, 仲有兒童餐 !! 另外, 呢度原來會開到凌晨2點, 所以都有供應本地手工啤酒 同拌酒小食呢 見到差唔多每枱都有叫的:: 香煎澳洲黑毛安格斯西冷 $158 估唔到咁大件 ! 西冷扒條紋煎得好靚呀 ~ 肉味幾濃, 油脂感亦都算幾重啊, 不過略嫌有少少筋 ~ Egg Benedict $88 呢個係十級推介 一定要叫 ! 性價比極高~ 首先 作為牛油果控 我已經好欣賞佢all
身為大埔人, 當然要快快手去試下 ~~
但入到去 竟然有唔少七彩顏色椅~ 加上木枱
又令人覺得好有積木感, 帶點童真
當以為呢種自家經營既小店 食物選擇唔會多時
呢度既食物種類 係意想不到地多 !!
估唔到咁大件 ! 西冷扒條紋煎得好靚呀 ~
肉味幾濃, 油脂感亦都算幾重啊, 不過略嫌有少少筋 ~
呢個係十級推介 一定要叫 ! 性價比極高~
都係配牛油果 !!
除左牛油果之外,仲配有三文魚片,香腸,煙肉,沙律菜,同蕃茄粒~
味道唔會過濃,食晒一整份都無難度 !!
$48竟然有3片大大片既parma hams, 仲要無乜肥膏, 咸香味突出
沙律菜新鮮, 醬汁份量亦好適中, 配上蒜蓉包粒同煙肉碎, 係一份無可挑剔亦好抵食既沙律
呢個超特別 ! 估唔到咁既配搭都得~同埋幾好飲
呢個蘑菇迷/湯迷 必叫 !!! 應該係我暫時飲過 最濃郁既一碗蘑菇湯
相信係用上超大量蘑菇蓉打成, 仲有不停食到大大粒蘑菇粒
呢個湯超好味 一定要叫!!
豬肩肉呈淺粉紅色, 食入口好軟腍, 同埋有淡淡既油脂係口內滲出
海蝦係偏大隻品種, 牛油果熟度亦剛好, 配上多士 係無得輸既組合
不過就唔算好味到驚豔, 無其他野食咁令人有驚喜
呢度既員工好主動幫手,同好有禮貌
餐廳播住輕快音樂~氣氛幾好