2019-06-05
2023 瀏覽
好小寫食評 但係依間私房菜真係無得頂無招牌,無餐廳名,只有一個單位地址,但不難找哦,在灣仔大街環境係好family style,得4張枱,十分闊落由麵包到甜品都係全自家制坐低先有 紅白酒/果汁 (任飲)然後有熱烘烘嘅麵包,外脆內軟,非常好食到頭盤,我揀左生蠔,唔好講笑,超大隻勁鮮甜,一啲腥味都無 跟住到黑松露蘑菇湯,非常入味,黑松露味十分濃,加點黑椒 perfect💯頭盤是香煎日本帶子,十分鮮甜,啖啖肉,好正👌🏼主菜來了!燈燈燈燈係M6 和牛肉眼扒😍 medium rare剛好,不會過生。靚扒真係唔洗醬都咁好食,加點mustard已經好入味。呢個比平常肉眼多點肥膏,但咁先鬆軟好食嘛!💯最後甜品係3層朱古力蛋糕,同樣自家製值得一提係因為生日叫左老闆寫名,超級有心機,名旁有珠仔裝飾呢😍 蛋糕不會很甜,餅底有我最愛嘅脆脆,真係好好食!總括來說,坐得舒服,老闆娘非常好服務只有老闆和老闆娘打理的小餐館,十分住家式,食得出無咩味精餐廳原來已在灣仔開了11年連招牌都無,真的只靠word of mouthQuality又會差得去邊呢😇$520pp 不用加一,這個價錢,這樣質素,很值得我這個懶鬼為他寫一
無招牌,無餐廳名,只有一個單位地址,但不難找哦,在灣仔大街
環境係好family style,得4張枱,十分闊落
由麵包到甜品都係全自家制
坐低先有 紅白酒/果汁 (任飲)
然後有熱烘烘嘅麵包,外脆內軟,非常好食
到頭盤,我揀左生蠔,唔好講笑,超大隻勁鮮甜,一啲腥味都無
頭盤是香煎日本帶子,十分鮮甜,啖啖肉,好正👌🏼
主菜來了!燈燈燈燈
最後甜品係3層朱古力蛋糕,同樣自家製
總括來說,坐得舒服,老闆娘非常好服務
只有老闆和老闆娘打理的小餐館,十分住家式,食得出無咩味精
餐廳原來已在灣仔開了11年
連招牌都無,真的只靠word of mouth
Quality又會差得去邊呢😇
$520pp 不用加一,這個價錢,這樣質素,很值得我這個懶鬼為他寫一篇食評💯
(提提大家,要早一星期book,2日前wtsapp老闆娘食物嘅選擇,坐低是不用選食物哦)