呢一日 過左黎荃灣接朋友收工 佢就帶我黎食日本野 佢話超正又平位置都易搵 穿過街市就到啦裝修好日式😍一入門口就見到好多海鮮 證明好新鮮座位超闊落 環境好舒服今次我地就食呢個2人餐職員話2-3個月就會轉一次menu呢個月岩岩轉左冇耐$688又吉列 又有刺身 仲有蟹蓋 真入 超抵再加一杯酒(highball with Prunes)睇睇下menu發現 個宵夜套餐仲扺食$288一個人又有刺 串燒 炸物 仲比一杯酒下次9點後可以過黎食沙律x2個沙律汁酸酸甜甜好開胃 菜好爽好新鮮刺身拼盆X11全部都係厚切!油甘魚:好新鮮 油脂分佈好平均而且好爽口呑拿魚:同樣好新鮮同好鮮甜有頭甜蝦: 好大隻好甜 一d都唔霉 三文魚:油脂又係好平均而且冇根 有少少入口即溶ge感覺帶子:日本級ge質素豆乳地雞鍋X11份量好多 湯底用左豆乳帶有少少甜味 勁多菜 加埋個湯底提升左菜ge甜度 最令我意外係湯底令雞肉竟然會更加滑 雞肉加個柚子醬係另一種風味 鹽燒山女魚x2一人有一條原條山女魚! 造型超特別,燒到一d都唔乾 肉質仲係好嫩 加埋青檸汁就更正食到呢度 我已經開始飽飽到吉列黑豚x2係圖中份量2份 份量好多 店鋪冇因量
呢一日 過左黎荃灣接朋友收工

今次我地就食呢個2人餐
職員話2-3個月就會轉一次menu
呢個月岩岩轉左冇耐
$688又吉列 又有刺身 仲有蟹蓋 真入 超抵
再加一杯酒(highball with Prunes)

睇睇下menu發現 個宵夜套餐仲扺食

豆乳地雞鍋X11

鹽燒山女魚x2

食到呢度 我已經開始飽飽到
吉列黑豚x2
係圖中份量2份 份量好多 店鋪冇因量多而將貨就價 厚切黑豚肉 炸粉薄而鬆化 黑豚肉好juicy 忍唔住會食晒

松葉蟹蓋x1
用左3種蟹膏去加上松葉蟹肉
店員即場燒 由於加左牛油 個蟹蓋好creamy 齋咁食口感會rich d 蟹味重d
如果加埋蔥呢 就岩岩好中和左蟹膏ge濟 2種食法都好正

明太子茶漬飯x2
又係乘2份量 明太子辣辣地加埋d飯食 脆卜卜口感一流 另外 附上wasabi 估唔到係咁match 一定要留肚食

雲呢拿雪糕x2
好rich雲呢拿味 係有雲呢拿籽 正正子

食燒野點可能冇酒呢
Highball with prunes ($38)
威士忌加梅干 口感好特別 梅干酸酸地令威士忌更易入口

呢間真係超抵食 服務又好