2019-06-06
大角咀聽落個名好似好偏僻,但係其實都好多美食喺嗰度越開越多😎😎😎可能因為鋪租平啲掛🤔🤔而且鄰近旺角同埋奧運站👍🏻其實行過去都唔成問題👍🏻今日就同男朋友去大角咀,諗住睇吓係咪真係有咁多嘢食😂😂行行下見到呢一間都睇落幾別字嘅餐廳,又攰攰地,就入咗去食返個夜晚啊😎😎😎一入到去環境好舒服👍🏻👍🏻啲座位都幾闊落👍🏻👍🏻成個裝修以法國葡萄園為主題♥️感覺好舒服♥️♥️夜晚梗係食dinner set la!今次做叫咗兩個dinner set,價錢都真係幾平🤑🤑兩個人加埋都係二百幾蚊就食到飽飽🤑🤑首先上嘅當然係前菜同埋餐包仲有湯啦!佢哋嘅set包左,每個人有一個沙律一個餐湯同埋餐包👍🏻👍🏻個沙律擺得都幾別字👍🏻👍🏻而且佢唔係用沙律醬😍😍感覺冇咁肥膩😍😍佢個餐湯竟然係龍蝦湯!!!!撈埋上面啲忌廉,味道非常好😋😋唔會太淡又唔會太稀😋😋佢個餐包份量真係有啲嚇親我😂😂每人有兩大塊蒜蓉包😯😯😯仲要蒜蓉醬一啲都唔孤寒,成塊面包都係😂😂焗度好脆👍🏻👍🏻然後就想主菜啦!我就叫咗個黑松露海鮮意大利飯😍😍一上菜黑松露味湧入鼻腔😯😯好濃烈🙆🏻🙆🏻唔好睇佢好似剩係得兩個青口😏😏其實返入面仲有好多蝦同埋魷魚,其實佢好足料👍🏻👍🏻👍🏻
夜晚梗係食dinner set la!
然後就想主菜啦!
我就叫咗個黑松露海鮮意大利飯😍😍一上菜黑松露味湧入鼻腔😯😯好濃烈🙆🏻🙆🏻唔好睇佢好似剩係得兩個青口😏😏其實返入面仲有好多蝦同埋魷魚,其實佢好足料👍🏻👍🏻👍🏻個青口一食落就知唔係普通野好新鮮👍🏻👍🏻
男朋友就叫咗個拿破崙闊條麵配孜然羊扒,雖然唔知關拿破崙咩事😂😂但係個面幾好食😎😎佢個羊扒真係幾出色👍🏻👍🏻好少食到一個餐廳咁高質而且唔會煮到全熟👍🏻👍🏻
最後仲送兩杯凍飲同埋 甜品🙆🏻🙆🏻🙆🏻呢個價錢真係超級抵食又夠飽😎😎😎