2017-11-16 1115 瀏覽
先講選擇, 選擇黎講野食唔算少, 大部分都唔算太貴,價錢合理,有部分比較平, 所以算係低食.地方坐得舒服呢個好緊要, 火鍋坐得太逼太辛苦,野食幾好食都唔會再黎!唯比較要改善既係,呢間餐廳無特色野 相對其他餐廳唔算太多or無, 所以無左自己招牌既特色!醬料黎講正常, 應該要有既都有, 都係選擇黎講唔選太多,尤其對比我琴日食完既火鍋有十多種醬選擇..呢碟牛可以算係主打, 份量足夠, 肉質好味, 硬要講質量黎講同angus差不多,肉質angus會再軟身多小小, 但係價錢唔貴, 先二百到, 二百食呢種質素既牛算平!正常出去tst, hk線個邊食呢種質素牛大約要250-350左右,所以最印象深係性價比呢到~呢個係見個單有個good 同埋名比較特別先試下, 叫Q版生根, 不過我食落同普通生根差不多,大細方面就有大有細, 所以我其實唔太明Q版係邊? 但係主要用黎試湯底. 所以叫一叫唔怕.湯底方面, 又係間間好大比較, 呢間呢湯底唔算濃, 但都唔會過淡, 你問我既話就中間到啦,味道方面都係好食,湯底係咁多間餐廳對比同競爭之下, 就係選擇會唔夠多,呢d可以遲d 餐廳再研發.例如其他餐廳有既人參白玉呢d係

先講選擇, 選擇黎講野食唔算少, 大部分都唔算太貴,
價錢合理,有部分比較平, 所以算係低食.
地方坐得舒服呢個好緊要, 火鍋坐得太逼太辛苦,
野食幾好食都唔會再黎!
所以無左自己招牌既特色!
醬料黎講正常, 應該要有既都有, 都係選擇黎講唔選太多,
尤其對比我琴日食完既火鍋有十多種醬選擇..

例如其他餐廳有既人參白玉呢d係好正,同埋對香港人黎講會比較新鮮, 會易d記住餐廳名,
火鍋餐廳多如雲, 點樣可以令客人記住係好緊要.
再黎又係試佢d特別野, 又係有個good字, 手打拉麵, 口感黎講有小小厚既, 唔太有彈性,
但係麵既本身味比較濃, 易飽肚, 配牛肉食都唔錯既, 個人更喜歡稻庭烏冬, 建議可以加入去,
因為圓頭烏冬係最差既烏東其實唔多人中意食... 相反稻庭或讚岐烏冬就多人食, 又可以飽肚.
順帶一提, 測示左呢到d份量, 佢一碟芝心丸都有8粒唔算少, 份量黎講無偷工減料!
有d餐廳一碟先得3-4粒.

整體服務黎講 店員無咩太大交流 如果再熱情d會更好!
價錢相對比較平,
地方大, 坐得舒服!
2017-11-16