2022-09-19
一番日本料理📍 元朗教育路29號地下C舖要數元朗日本嘢,最平嘅真係非一番莫屬,因為價錢貼地勁親民,性價比仲要好高,所以多年嚟都收到元朗國國民同學生歡迎。 💰$38滑蛋吉列豬扒丼 🐖唔好睇佢咁平,其實呢個滑蛋吉列豬扒丼非常足料,滑蛋份量大入面仲有好多洋蔥,調味調得好好,好送飯!炸豬扒亦都好大塊好厚,脆漿好脆口,豬扒一啲都唔韌,好有咬口!飯量亦極多,差唔多有成碗半飯!仲要有麵豉湯,胃口比較細嘅人應該食唔晒。順帶一提,普通嘅吉列豬扒定食同鯖魚定食都只係$29咋,平到傻,簡直就係窮人恩物!重點係佢嘅味道一啲都唔差,雖然未去到正宗日本料理嘅味道,但以港式日料呢講已經做得好好,所以我經常都會幫襯佢!午市套餐仲可以加$5配自選壽司一款(兩件)、加$10配前菜、沙律及飲品或加$5配冷熱餐飲。學生著校服仲可以免加一同送$5餐飲一杯,真係抵到爛!超級推介長期糧尾嘅朋友過嚟食,唔洗好多錢但都可以食到飽一飽!
📍 元朗教育路29號地下C舖
[價錢 Price]