2020-07-11
朗豪坊就成日去喇,去到都好厭吓😅有一排冇行今次又去行番。行得耐都有想食好西嘅時候,位置朗豪坊隔離嘅朗晴坊,記起好耐之前都已經去過戈座大廈食野,所以對戈個位置有更深刻嘅印象。冇諗過戈度竟然會有一間餐廳系專食burger,更冇諗過戈間餐廳嘅前身原來系一間幾出名嘅cafe😳大家睇吓就知系邊間。餐廳環境寬敞,同一般cafe嘅佈局差吾多,仲有好長嘅梳化,個人認為幾適合一班人黎聚會。吾好以為餐廳淨系得出面戈個area,原來行到最盡頭系內有乾坤㗎8卦去睇下,一推門就見到間K房,同大型嘅連鎖唱K店絕對有得揮,坐得舒適,唱得招積。睇到個餐牌戈陣真系好驚訝啲漢堡包竟然可以平到咁!大部分嘅款式都系一百蚊就有找,只有兩款系百幾蚊。吾想食漢堡包嘅可以食其餘戈幾款晚餐,種類都ok。飲品menu嘅飲品都有啲特飲,比較特別嘅有梳打、洛神花茶同埋茉莉花茶。放假嘅日子心情就緊系放鬆啲好,即刻叫咗支Hoeggarden同埋apple cider飲吓。Hoeggarden嘅味相信都吾洗多講,apple cider甜甜地幾易入口,同埋吾系間間cafe或者bar都有,值得一飲。食漢堡包加$15就有沙律食,餐廳喺沙律方面都別有用心
食漢堡包加$15就有沙律食,餐廳喺沙律方面都別有用心有分為煙三文魚沙律同埋泰式鳳爪沙律,應該冇乜餐廳會特登諗吾同款嘅沙律比同枱嘅客人食。煙三文魚呢款幾好食,吾會太鹹,平時一見到煙三文魚就驚會好鹹😅
另外戈款系泰式鳳爪,我本身其實麻麻哋鳳爪,食落又覺得吾錯,辣辣哋幾滋味,刺激吓味蕾都幾好🔥之前再食番沙律菜可以中和番戈份辣味。
自己先叫咗款邪惡芝士黑松露安格斯牛肉漢堡,叫得邪惡乜乜乜嘅食物通常都吾會浪得虛名,就咁睇張相已經望到啲芝士流緊出黎🤤真心邪惡!仲有好厚嘅安格斯牛肉,但系⋯說好的黑松露呢?🧐
喺度介紹番,原來說好嘅黑松露喺塊安格斯牛肉上面,數量系超級多食落口每一啖都feel到香濃嘅黑松露味,啱曬黑松露控呀🖤
男朋友叫戈款系邪惡芝士雙層安格斯牛肉漢堡,材料真系非常豐富,淨系芝士已經講緊有3層真系芝味十足啊!啱曬我呢啲芝士控🤤牛肉就有兩塊,口感比我想像中仲要好食,系非常軟稔,但軟稔得黎吾會話十分林林bat bat咁,牛肉味亦十分香濃明顯,$98呢個價錢真心值回票價!性價比好高!
最後叫咗杯陳皮山楂茉莉花茶,呢款飲品真係好特別,出面一定冇,咁喺度就梗係叫黎試吓。一飲落去係有超明顯嘅陳皮同埋茉莉花味,陳皮不嬲都係甜甜地咁,所以飲品都係偏甜,如果真係叫嘅話可以叫少甜。茉莉花味好清新整體黎講感覺好新鮮。