2023-12-15
話說,早幾日提早收工咁開心,一於慢慢燒返一餐🔥.今次揀左時代廣場嘅「上村牧場」,價錢好抵就可以試到薩摩牛,我揀左最豐富嘅「自慢燒肉10種盛合」~有10款牛牛慢慢燒,好正丫😍😍.心水推介:。薩摩牛 牛五花:無論豬定牛都好,有少少肥肉嘅部份,其實真係香口好多👍🏻。薩摩牛 里肌肉:口感最soft、牛味最香濃😋。薩摩牛 腰脊芯:2吋x 2吋嘅厚切牛件,我自己剪開做細件燒,超有咬口,仲有少少彈牙,可以自己控制厚切定薄切,滿足👏🏻.另外散嗌左:。燒海老 2隻:兩隻大蝦肉質爽甜,好新鮮👍🏻。生菜:超級超級fresh嘅生菜,包住燒肉黎食,真係超正🥳🥳🥳。明太子牛油燒馬鈴薯:如果你鍾意食明太子、鍾意食薯仔,一定要點呢個試下👍🏻。牛油燒海鮮菇:燒烤有少少熱氣,揀返一份燒蔬菜,健康、juicy、又好味👍🏻。上村飯:兩個人share呢碗飯,份量啱啱好。紫菜配合其他調味料,惹味又好味😋。鯛魚燒:必食甜品🤗🤗雪到變左冰嘅鯛魚燒,用細火慢慢燒到有少少焦香 + 暖笠笠嘅紅豆餡,係我食過最好味嘅鯛魚燒👏🏻👏🏻
心水推介:
。薩摩牛 里肌肉:口感最soft、牛味最香濃😋
另外散嗌左:
。燒海老 2隻:兩隻大蝦肉質爽甜,好新鮮👍🏻