2022-12-19 228 瀏覽
屋企人同我都非常鍾意食西班牙菜,鍾意佢有好多唔同菜式,好啱唔食得牛嘅人~先講環境,佢係比較modern urban d 嘅風格,而樓底係極高嘅,熱鬧得黎唔會侷促TapasHam Croquettes 必試程度:3.5/5外脆內creamy, 有火腿嘅咸香但唔會太鹹Salmon Bikini 必試程度:2.5/5正常發揮啦,呢個價位就唔會expect三文魚係好新鮮啦,填飽肚用Gambas Ajillo必試程度:4/5性價比最高係佢,啲蝦唔係頹嘅雪藏蝦,佢係爽口而帶蝦味嘅,佢個蝦油都係好香~Octopus Potato 必試程度:3.5/5八爪魚係偏淋果款,未必個個鍾意,我就覺得ok.薯仔就普通啦,味道okMainSucking Pig必試程度:4.5/5個人最鍾意呢樣,乳豬皮好薄好脆,下面嘅肉好嫩好香好好味,好想食多份!Surf n Turf Paella 必試程度:2.5/5有少少腥,但可接受,呢個價錢黎講我覺得okDessertCatalan Foam必試程度:4/5口感好特別,好輕盈,好滑,好少見呢款甜品,推介推介!Torrija必試程度:3/5姐係french toast加咖啡雪

Tapas

Ham Croquettes
必試程度:3.5/5
外脆內creamy, 有火腿嘅咸香但唔會太鹹

Salmon Bikini

Sucking Pig
必試程度:4.5/5

Surf n Turf Paella
必試程度:2.5/5
有少少腥,但可接受,呢個價錢黎講我覺得ok

Dessert
Catalan Foam
必試程度:4/5
口感好特別,好輕盈,好滑,好少見呢款甜品,推介推介!

Torrija
必試程度:3/5
姐係french toast加咖啡雪糕,一熱一凍,又唔會過甜,好食

cheesecake
必試程度:2.5/5
佢有啲臊,不過好似話係特色黎,而個撻皮ok

總而言之,呢間西班牙菜未至於好食到令人驚豔,但大多數都有水準,而個價錢係平過灣仔果間好多,質素更好,所以絕對會回頭~
  • Ajillo prawns
  • suckling  pig