呢間日式料理係我公司對面~前身係拉麵店,呢間新開左幾個月,一直都想過嚟試下~今晚機緣巧合之下同朋友仔入嚟試下,點知都幾有驚喜~~1.巨峰提子乳酸梳打好香甜嘅巨峰提子味~好似食糖一樣❤️味道都幾濃郁~一啲都唔似溝水hea 食客~2.水蜜桃梳打水蜜桃🍑味道都唔錯,都係似食糖嘅感覺~充滿着初戀嘅味道~4燒波士頓龍蝦龍蝦口感好彈牙,龍蝦亦都好新鮮~最驚喜嘅係龍蝦「爆曬糕」~真係好正!建議必點~仲要星期日至星期四$48半隻~好抵食!5.士多啤梨豚肉卷佢用士多啤梨嘅酸甜味中和表面肉類嘅肥膩感~兩者互相結合恰到好處❤️餐廳幾有創意~呢個配搭都係幾新穎,比到新鮮感食客👍6.松露墨魚滑豚肉釀冬菇表面係豬肉包裹住冬菇落墨魚滑,表面有燒汁嘅味道,雖然食緊豬肉,但係好似食緊肥牛一樣~好食🥰墨魚滑填滿咗冬菇嘅空隙,成個感覺都幾有創意~~7.芝士醬豬腩波板糖表面望落去好似一塊漢堡扒,實際上佢係一片豬腩片🤣表面上有芝士覆蓋着,感覺都唔錯👍呢8.火爆辣雞棒呢個辣汁充滿四川風味🤣隔離配搭一隻生雞蛋黃,形成一個比較特別嘅對比,將雞蛋黃打爛之後混入醬汁,再點雞棒,充滿味覺嘅衝擊!而且雞肉入邊混入咗軟骨,所以口感都唔錯❤️❤️9.芝

1.巨峰提子乳酸梳打

2.水蜜桃梳打
水蜜桃🍑味道都唔錯,都係似食糖嘅感覺~充滿着初戀嘅味道~

4燒波士頓龍蝦

5.士多啤梨豚肉卷

6.松露墨魚滑豚肉釀冬菇

7.芝士醬豬腩波板糖

8.火爆辣雞棒

9.芝士煙肉明太子撈烏冬
烏冬口感煙靭,配搭芝士同明太子黏稠着,感覺都唔錯~醬汁嘅份量都幾多,而且佢配搭咗一個生蛋黃,撈埋一齊更加完美❤️煙肉鹹鹹地配風乾嘅口感,同平時食嘅煙肉唔同!都幾特別~整體配合埋一齊都幾夾~~~

10.明太子芝士玉子串燒
明太子上面鋪滿沙律醬~店家灸燒咗上面嘅沙律醬,

11.蜜糖燒菠蘿
菠蘿非常甜,好Juicy❤️

12.麻辣雞肉薄餅
餅底係油酥嘅口感~表面覆蓋住芝士雞肉再配啲麻麻辣辣嘅四川味道~感覺都幾特別!薄餅並非西式嘅Pizza~佢係中式特別版~🤣

餐廳玩創意日式料理~餐廳串燒$9起,都算幾抵食~性價比高!而且生啤$48買一送一,不過我哋自己要返工,就冇飲酒~見在場其他食客都叫左啤酒,其實都幾抵❤️餐廳晚上九點後仲有78折,可惜我地早入座享受唔到~下次可以過嚟食宵夜😝😝

#黃怪獸 #黃怪獸覓食 #黃怪獸自家製 #香港美食 #香港好去處 #香港 #食 #食譜 #食飯 #自己整 #食飯啦 #yum #yumyum #yummy #hk #hkfoodie #hkfood #foodie #foodiehk #foodporn #hk90s #想要更多真實食評搜尋ig黃怪獸覓食
2024-05-22
慶祝紀念