2023-09-29
有日去完元朗劇院去附近揾食,經過呢間任食嘅放題燒肉餐廳😎見佢每位成人只需要$238就入去食吓質素先🤣餐廳環境行型格路線,老闆應該係iron man迷🤣周圍都放滿iron man擺設~餐廳窗邊仲有打卡位,好多羽毛🪶同仙女棒,坐上去會成個仙女咁🧚♀️與其話自己食緊韓燒,我覺得餐廳更加似自助餐!😋菜式上嘅選擇多到令人眼花繚亂。係前菜方面,佢哋提供咗豐盛嘅冷盤海鮮、沙律、魚生刺身同新鮮嘅壽司🍣,當中我食咗三文魚刺身,油脂均勻同有三文魚味。呢啲開胃菜唔單只色彩鮮豔,而且味道新鮮好味,令我即刻感受到大廚嘅用心!🥰跟住就係主角:燒肉部分!🥓餐廳會除咗會主動幫我哋會爐,會有提供圍裙👍🏿我揀咗廚師推薦嘅牛仔骨、豬腩片和辣雞翼。呢啲肉類都燒得好香,口感嫩滑多汁,真係令我食到停唔到口~特別鐘意食佢哋嘅牛肉,軟嫩多汁,入口即化~另外,我哋仲食咗燒魷魚、豬頸肉、粟米、翠玉瓜同茄子等其他燒烤。餐廳仲提供咗好多調味醬料,有好多種類所以每個人都可以揾到自己鐘意嘅口味😍餐廳有樣嘢幾驚喜,就係現場會提供不同時段嘅鐵板燒菜式🫢例如6:30至7:15期間提供長龍牛舌,7:30及8:30就有新鮮嘅生蠔供應,而7:45至8:15
與其話自己食緊韓燒,我覺得餐廳更加似 自助餐!😋菜式上嘅選擇多到令人眼花繚亂。係前菜方面,佢哋提供咗豐盛嘅冷盤海鮮、沙律、魚生刺身同新鮮嘅壽司🍣,當中我食咗三文魚刺身,油脂均勻同有三文魚味。呢啲開胃菜唔單只色彩鮮豔,而且味道新鮮好味,令我即刻感受到大廚嘅用心!🥰
跟住就係主角:燒肉部分!🥓餐廳會除咗會主動幫我哋會爐,會有提供圍裙👍🏿我揀咗 廚師推薦嘅牛仔骨、豬腩片和辣雞翼。呢啲肉類都燒得好香,口感嫩滑多汁,真係令我食到停唔到口~特別鐘意食佢哋嘅牛肉,軟嫩多汁,入口即化~另外,我哋仲食咗燒魷魚、豬頸肉、粟米、翠玉瓜同茄子等其他燒烤。餐廳仲提供咗好多調味醬料,有好多種類所以每個人都可以揾到自己鐘意嘅口味😍
餐廳有樣嘢幾驚喜,就係現場會提供不同時段嘅鐵板燒菜式🫢例如6:30至7:15期間提供長龍牛舌,7:30及8:30就有新鮮嘅生蠔供應,而7:45至8:15之間可以品嚐到好食嘅韓式牛肋骨。呢啲特色菜式真係令成個用餐體驗更加豐富多元🤤
仲有啲熱葷都值得一提㗎,好似新鮮嘅小龍蝦、卜卜蜆同水煮牛等嘅特色菜,仲有香辣嘅炒麻辣乾鍋, 炸雞同中式湯水,無論你係是鐘意海鮮定係熱食,呢度都能夠滿足你嘅味蕾需求👅
結束一餐嘅最佳方式就係享受佢哋豐富嘅 甜品選擇~佢哋嘅自家製麥旋風係小朋友同大朋友嘅最愛😍綿花糖機又能夠做出各種唔同花款嘅綿花糖,適合各個唔同要求嘅人😍另外,冰櫃裡面仲有各種口味嘅杯裝雪糕雪條同多種特色凍餅,造型百變而且冰涼爽口🤩如果你鐘意中式甜品,佢哋都有糖水供應😌
飲品方面,無論係各式汔水同啤酒,定係熱飲,都能夠滿足唔同食客嘅需求。🍻🥤 💕餐廳以價格實惠同多樣嘅美食選擇脫穎而出👅無論係燒肉愛好者定係 甜品愛好者,呢度都可以滿足你哋嘅味蕾😍