2020-12-19
環境尚算乾淨,消費價格182,服務費18,但性價比較低,食物嘅質素普遍偏低。飛魚籽軟殼蟹卷分量有6件,平均$8一件,價錢合格。味道上唔錯,軟殼蟹無腥味,食時軟殼蟹仍然脆卜卜,推介。蒜蓉牛油粒你帆立貝壽司1份分量2件,味道上都充滿牛油香味,唯獨照片上顯示可見帆立貝應有少少炭燒,但食落冰冷。如果以$12價錢,都可試試。火灸特級牛小排壽司1份分量2件,圖片顯示牛肉份量極多,但最終只係同平常正常牛嘅份量一樣,而佢放多一片牛,延長牛肉長度,當同圖一樣。味道上醬汁不錯,牛肉肉質軟淋,唔韌,以$30來說,其實值得其他更好的食物,但都可試試。火焰三文魚壽司1份分量2件,味道上正常,無特別好食難食。鹽燒三文魚鰭人氣No.2,上菜時熱辣辣,好正,雖然冇腥味,可惜也完全冇其他味,食唔到有鹽燒或者三文魚本身的味道,要加青檸汁,才有青檸味道。而且魚皮有極多魚鱗,較為失望。鹽燒牛舌醬汁好食,但極為韌,集中位置都有根,完全咬唔開,而且冇牛舌爽口的口感。對於牛舌要$30,食後感覺是比番$30我,也不會吃多一次。唔可以說難食,但絕對唔會再食。蟹肉忌廉餅炸嘅程度酥脆,餡料都多,但蟹肉忌廉無味,感覺唔知自己食緊甚麼。由於冇
飛魚籽軟殼蟹卷
蒜蓉牛油粒你帆立貝壽司
火灸特級牛小排壽司
火焰三文魚壽司
1份分量2件,味道上正常,無特別好食難食。
鹽燒三文魚鰭
鹽燒牛舌
蟹肉忌廉餅
炸嘅程度酥脆,餡料都多,但蟹肉忌廉無味,感覺唔知自己食緊甚麼。由於冇味,只是食緊炸粉一樣,非常熱氣。
花蛤鮮魚味噌湯
材料非常足料,有花蛤三文魚,但是湯的味道極濃味,所謂的濃味,並非味噌,而是鹹味,及類似醬油的味道。而花蛤本身或於湯中也飲不到其鮮味。三文魚有極重類似醬油的味道,未知是否導致湯極其濃味的主因。
枝豆 遊戲中獎
個人無食到。