2024-08-11
觀塘出現咗一間全新嘅西式扒房餐廳 — Mini Friday。佢將美食同氣氛融合得恰到好處,無論係同朋友聚藤定係想安靜享受美食嘅人都會覺得足夠舒適。👏😄🥗【田園沙律】🥗首先係個田園沙律,一看就知道份量充裕,顏色繽紛,再加上沙律醬似乎恰到好處地調和咗所有嘅味道,真係非常開胃又健康,就好似一道藝術品咁。🍗【Friday 雞翼(柚子蜜)】🍗跟住就係個Friday 雞翼,皮香肉嫩,再加上柚子蜜嘅香甜滋味,每一口都令人著迷,唔止好食,個飽足感都好足!😋🍝【海膽醬炒意粉配鮑魚】🍝而甜頭則留畀個海膽醬炒意粉配鮑魚作收尾。大廚炒得剛剛好,鮑魚口感爽滑,得個鹹鮮嘅海膽醬似黏似滑咁融合咗佢,整個人都幾津津有味,食完仲想再食!😋😋總括黎講,呢間Mini Friday確實非常出色,空間舒適,食物美味,每樣食物都食得出大廚嘅用心。無論係食肉一族定係想嚐鮮嘅人,都應該嚟試試。我已經迫唔及待嘅想再食過佢哋嘅食物!🎉🥂
🥗【田園沙律】🥗
🍗【Friday 雞翼(柚子蜜)】🍗