2024-08-02
行咗咁耐喺中環都唔知道原來P Lounge by Plaisance喺度!Menu上嘅食物好多, 而且都好層次豐富,方方面面都好到位, 真係令我食得好滿足。今次同朋友聚會👭,職員好快安排咗位畀我哋,我真係覺得好加分😎。入到去之後,我哋先揀咗📍午餐set menu,係可以任食🥗salad bar,真係好高級同埋選擇多多,再配埋迷你漢堡🍔,法式白乳酪醬夾得剛剛好,味道又辣又香,每一口都好香口,好彷似身處法國街頭。成件事啱啱好,當然要試返Pate en Croute (酥皮肉餡餅)🥮,各種肉類包括鵝肝、雞肉同豬肉係食物之王,食咗佢我覺得自己變到成個法國人咁哈哈,真係好想去法國旅行阿💪。🍤Seafood Risotto (海鮮燴飯)有驚喜,海鮮新鮮滿溢,蝦仁好彈口,貝殼肉甜香,再加上飯嘅香腍口感,真係超好食啊!當然啦,見到🥕Carrot & Orange Salad當然要黎試吓。 啲紅蘿蔔同橙色都好嬌喇,口感爽口開胃再加埋紅蘿蔔嗰陣特有嘅甜,吃得出紅蘿蔔新鮮同埋好食,真係性價比極高嘅一款沙律。見到佢嘅酒吧選擇非常多元化🍸,我就揀咗一杯優質嘅紅酒,同朋友哋共聚,真係非常享受🥂。