2024-10-24
去Moko覓食,見一田隔離呢間Amaronitys 的價錢唔貴,但個環境都幾舒服,就試下佢!首先上左個熱辣辣的麵包拼盤,我地2個人有4條蒜蓉條,2件蒜蓉包,認真大方。叫左個有like喺隔離的焗鮮蝦雞肉長通粉($185), 有驚喜,鮮蝦有4大隻好彈牙,而長通粉吸哂忌廉汁,加上巴馬臣芝士同埋意大利火腿,好惹味,仲要份量十足。另外叫咗個烤原條鱸魚($320), 有成隻前手臂咁長,條魚烤得香脆,魚肉厚身,最欣係薯仔蕃薯粒烤得脆口香甜。喺意大利餐廳食嘢最後少不免食返個Tiramisu($90). 呢間嘅意大利芝士餅特別之處係個冧酒味特別濃,如果芝士餅亦都好有層次,忌廉,咖啡同埋朱古力味都好平均。餐廳而家仲好有Halloween 氣氛,原來萬聖節嗰日有裝扮仲可以-$50!!嗰日可以去趁下墟!