2022-06-12 88 瀏覽
話說上次去千色匯嘅「越北」時就留意到隔離舖位間「馬六」,主打星馬菜,呢日就嚟到一試佢哋嘅下午茶套餐選擇非常多,適合眾人口味,而價錢亦都好相宜▶️娘惹茶燻鴨喇沙摻摻 - 啖啖鴨肉,充滿煙燻感覺,而其他餸料嘅份量都好足夠,至於湯底就滿滿喇沙香料味▶️無骨海南雞飯拼巴生肉骨茶 - 雞肉夠嫩滑,無骨就啱晒我呢啲懶人,另外配以雞油飯同肉骨茶亦都好好味▶️斑蘭咖吔多士 - 充滿斑蘭味,甜度適中,夾著厚厚牛油,邪惡之選!▶️娘惹蘿蔔餅 - 外皮香脆可口,內裡滿滿蘿蔔絲▶️娘惹咖喱角 - 比較特別係用上酥皮做外皮,而餡料亦都好豐富 (P.S 朋友太餓了😂未嚟得切影相就已經食咗一件)▶️馬來桔仔紅茶/ 香茅橙茶 - 跟餐飲品正正常常,個人較喜歡香茅橙茶,橙茶味濃之餘亦帶少少香茅味道

選擇非常多,適合眾人口味,而價錢亦都好相宜

▶️娘惹蘿蔔餅 - 外皮香脆可口,內裡滿滿蘿蔔絲

下午茶