2023-12-15
行完勝利道路經見到呢間冰室, 見到佢有個麻辣海鮮烏冬鐵板燒覺得幾有趣就入咗去試吓。麻辣海鮮烏冬鐵板燒 特色❤️烏冬軟硬適中,一上菜就咋咋聲,仲有平時扒房嘅鐵板燒嘅焦香味! 裏面有真係有魷魚,大蝦同青口。 食落去個味道好特別,真係有啲麻辣,少少辣好惹味。裏面仲有啲芽菜同蔥爆香過。 呢個麻辣烏冬真係第一次試! 蜜汁薯仔牛柳粒估唔到咁大碟,薯仔夠晒林而且油炸過入口脆卜卜,裏面仲要好軟熟。蜜汁味道包圍成個薯仔🥔,忍唔住一粒一粒食晒! 牛柳粒調味剛剛好,鹹鹹地加啲黑椒仲有少少蜜汁。成道菜嘅火候好夠,有爆炒嘅味道。叫餸送白飯同埋例湯,呢度嘅白飯偏硬身,好適合我個人口味。紅湯 羅宋湯裏面餡料好豐富,西芹薯仔蘿蔔咩都有。 味道偏辣應該落咗不少黑椒,飲落去幾惹味。 檸檬利賓納好耐都冇飲過,好有誠意,檸檬都有四片! 利賓納唔會太甜,份量啱啱好。
麻辣海鮮烏冬鐵板燒 特色❤️
蜜汁薯仔牛柳粒