2024-05-21
牛川日本和牛專門店,係一間主打日本和牛嘅日式燒肉店,以食唔同部位嘅鹿兒島A5黑毛和牛為主,可以120分鍾任食A5和牛🐃、海鮮🐟及刺身🍣等,真係未食就先興奮🤭。套餐C 尊貴日本A5和牛成人 $468入座後店員會送先上幾款拼盤和冬陰功湯🫖。如果大家食過返尋味,其實大多數都可以自行掃QR code📱再落單,其他前菜、壽司、炸物及雪糕等,都可以無限下單,可以選擇嘅種類真心唔少。冬陰功湯壺湯底味道香辣🌶鮮甜,小壺🫖用燭台🕯保持溫度,用小杯分享,唔想飲太多但係又想過下口癮,就最好不過😋。香辣A5和牛波A5和牛肉碎味道香辣🌶,放入圓殼型炸米餅,口感香脆😋。泰式小食拼盤肉串有牛肉🐂、五花腩🐖及雞肉🐓,表面燒得香口,肉質保持較腍,蘸埋沙嗲醬一齊更加香口。香🦆🦆🦆葉包雞及炸蝦片,亦十分香口惹味😍。和牛天梯期待已久終於登場😍,天梯上有牛肩胛、牛五花、牛小排、牛冧、牛肋粒、牛舌、椰皇壺漬牛肋條及羊架 。牛肉質感柔軟有牛味;肩胛、五花、小排及羊架尤其軟滑,油脂味更重😍。海鮮拼盤海鮮有鮑魚、扇貝、青口、蠔及蝦,味道鮮甜又香口😍。之後除咗再叫多幾round和牛外🐃,仲叫咗啲刺身試下。我地點咗三文魚、帶子、馬刀貝、
套餐C 尊貴日本A5和牛成人 $468
冬陰功湯壺
香辣A5和牛波
A5和牛肉碎味道香辣🌶,放入圓殼型炸米餅,口感香脆😋。
泰式小食拼盤
和牛天梯
海鮮拼盤
海鮮有鮑魚、扇貝、青口、蠔及蝦,味道鮮甜又香口😍。
之後除咗再叫多幾round和牛外🐃,仲叫咗啲刺身試下。我地點咗三文魚、帶子、馬刀貝、北寄貝及甜蝦,估唔到呢度啲刺身同樣新鮮味美,三文魚夠肥美,帶子及甜蝦又夠鮮甜😍。
總括而言,係一個性價比高嘅和牛放題。
一