小編好鍾意食三至五成熟嘅牛扒,但係出街食去啲普通價錢嘅餐廳叫牛扒嘅話,好多時叫三成熟嘅牛扒,就會嚟五成熟,叫五成熟就嚟七成,叫唔到自己想食嘅熟度嘅牛扒真係會有少少頹!⋆ᶿ̵᷄ ˒̼ ᶿ̵᷅⋆ 自從前幾年興石燒牛扒,我多數都會揀去呢啲餐廳,因為有得自己燒~如果整得太熟,都只可以怪自己呀嘛~哈哈!而今次呢間餐廳都係主打石燒牛扒,可以自己燒,或者侍應幫你燒都得,都會見到個牛扒熟透嘅程度!餐廳嘅服務同樣幾好,幫你燒完仲會幫你切,客人有咩需要都好快留意到,齋係服務都令人覺得幾滿意呀!✎ 美國牛柳套餐 ($148牛柳+$58套餐) 8.5/10套餐包括美國牛柳配蒜蓉牛油、炒意粉、酥皮湯、大杯裝嘅青檸梳打以及芒果布甸。份量其實都幾多,一個人都食唔哂,幾抵食~牛柳好厚身,由表面睇油花幾靚,燒熟咗之後肉質好鮮,而且好軟嫩;酥皮湯,第一下口感酥脆,再嚟軟腍質感,配上濃郁蘑菇味且煮至濃稠嘅餐湯,令人垂涎!炒意粉略濕潤,易入口,煮至外面軟,中間半生熟,夠煙靭彈牙,帶有濃濃新鮮蕃茄味道同埋爽口嘅蘑菇⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎青檸梳打好大杯呀!兩隻手先棒得晒,飲到飽唔係問題~最後就嚟咗個芒果布甸,淡淡芒果味,滑溜且甜味十足,完美句號˃̶͈̀௰˂̶͈

✎ 美國西冷配大蝦($228+$58套餐) 8/10
套餐包括西冷配鵝肝牛油、大蝦、蘑菇湯、芝士醬薯條、大杯雜果賓治以及芒果布甸。西冷多肉汁,濃郁肉味,相對有嚼勁,脂肪較少,滿口肥膩嘅幸福感;大蝦都幾大條,煎得幾香,爽口唔粉,濃濃蝦膏味;蘑菇湯味道濃郁,湯汁濃稠;薯條充滿薯仔味,入口酥脆,表面有絲絲味道較重嘅芝士醬;雜果賓治梳打味相對較重,同樣都係大杯裝!最後都會附送芒果布甸~

美國牛柳
美國西冷
2023-10-21
10 分鐘 (堂食)
$259.5 (午餐)
美國牛柳
美國西冷