2023-01-15
#confidante_foodblog荃灣覓食牛肩排 $180g $80味道:🌟🌟🌟🌟回頭:🌟🌟🌟🌟一上到枱見到塊牛肩排好大塊,切開嚟睇目測大概係三成熟左右,至於想幾多成熟可以自己再去作調整。塊牛肩排都算厚切同夠稔,所以整體上個口感好滿足。醬汁方面我個人覺得自家製燒肉汁係最好食。雖然牛肩排係最平,但係肉質都幾好。喺等緊牛扒未上枱之前,可以去自助區裝碗白飯,鍾意嘅話可以加紫菜喺白飯上面架~飲品方面分別有檸檬水同埋日式牛肉湯。小編大推日式牛肉湯,個湯不但濃郁,而且配料都好豐富!此外,如果想食下啲蔬菜中和下嘅話,舖頭仲有提供沙律比客人選擇。服務態度 :🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟室內座位坐得幾舒服,但係我哋覺得張枱有啲細,感覺上再放多啲嘢可能會比較遴迍。牛極 📍 荃灣大河道77-89號寶成樓地下9號舖📞 63888002#foodie#foodiehk#hkig#burger#frenchfries#hotpot#荃灣美食#半自助放題#香港美食#食好西#吃貨#石燒牛
牛肩排 $180g $80
味道:🌟🌟🌟🌟