招聘中
$18,500-$25,500
月薪
2023-12-16 53 瀏覽
就嚟到我最鍾意嘅聖誕節laaa ♡ 呢個節日,除咗去行市集同燈飾之外,少不免嘅緊係食聖誕大餐或者下午茶啦!今次就嚟到呢間餐廳享用佢哋近排推出嘅聖誕主題下午茶,味道相對唔錯,比起坊間一啲餐廳嘅christmas tea好食得多~另外仲可以動用自己嘅創意,為薑餅人畫上眼耳口鼻等等,製造出今個聖誕屬於自己嘅小夥伴!o̴̶̷̤ ̫ o̴̶̷̤ 餐廳嘅內部裝修都十分用心,昏暗嘅燈光配搭一啲小飾物擺設,充滿節日嘅氛圍,好岩聖誕節去朝聖打卡~Christmas Afternoon Tea Set ———————————————ෆ 士多啤梨酥盒ෆ 肉桂蘋果金寶撻ෆ 黑朱古力草莓忌廉慕絲ෆ 有少少酒干果杏仁小蛋糕ෆ 小薑餅仔ෆ 小小辣炸蝦ෆ 芝麻吞拿魚酥ෆ 日式雞骨豬肉腸ෆ 斑斕椰椰雪冰ෆ 花生醬椰椰雪冰呢set 下午茶嘅甜點同鹹點偏中上質素,味道幾可口,冇邊款係難食。甜點方面,有少少酒干果杏仁小蛋糕最出色˃̶͈ ˂̶͈ 干果味杏仁味濃郁,蛋糕口感鬆軟甜膩,入口幸福感滿滿´͈ ᵕ `͈ 鹹點方面,炸蝦同芝麻吞拿魚酥最好食。八隻炸蝦,質感爽脆香口,油炸味同蝦味重,好惹味!而芝麻吞拿魚酥,酥底偏硬身,吞拿魚同芝麻嘅結合,味道香酥一流~

———————————————
ෆ 芝麻吞拿魚酥
ෆ 日式雞骨豬肉腸
ෆ 斑斕椰椰雪冰
ෆ 花生醬椰椰雪冰

呢set 下午茶嘅甜點同鹹點偏中上質素,味道幾可口,冇邊款係難食。甜點方面,有少少酒干果杏仁小蛋糕最出色˃̶͈ ˂̶͈ 干果味杏仁味濃郁,蛋糕口感鬆軟甜膩,入口幸福感滿滿´͈ ᵕ `͈ 鹹點方面,炸蝦同芝麻吞拿魚酥最好食。八隻炸蝦,質感爽脆香口,油炸味同蝦味重,好惹味!而芝麻吞拿魚酥,酥底偏硬身,吞拿魚同芝麻嘅結合,味道香酥一流~嘢飲方面,斑斕椰椰雪冰同花生醬椰椰雪冰好好飲,雪糕表面分別有層斑斕醬同花生醬,而雪糕本身係椰子味,所以味道濃郁之餘亦帶點清新感。另外亦附上濃縮咖啡,加入去咖啡味顯得突出,整體香醇,椰子味相對冇咁重。對斑斕味同花生醬味冇咩特別鍾意嘅我都覺得味道唔錯~

2023-12-09
下午茶