呢晚同朋友做完運動,就喺佐敦附近食個晚餐,其實都可以話係宵夜,因為已經係夜晚九點幾。部份餐廳都已經關左門,但係呢間元朗新記仲燈光火著,而且好多人喺入面食緊,所以二話不說我哋都入咗。雖然見到好多人食粥,但係我哋都有啲熱,所以今晚就冇叫到,反而想食肉,就叫左貴妃雞同乳鴿,飽肚啲嘅就有炒麵同腸粉。全部食品價格都非常相宜,每人都係百幾蚊就已經食到超豐富,勁飽。金牌貴妃雞 ($65/例牌),食得出雞肉唔係冰鮮雞,有鮮味,而且仲有比到雞脾肉我,正!起碼肉質滑嘟嘟,唔鞋口。紅燒元朗脆皮乳鴿($59/隻),呢隻乳鴿一啲都唔乳,好鬼好肉,而且塊皮仲燒到脆卜卜。有Encore嘅衝動添,不過再食會變肥仔。涼瓜炒蛋($49),朋友好鍾意食苦瓜,所以佢點左呢樣嘢之外,其他就由我發板XD。我比較少食,但覺得呢份炒蛋都唔錯,苦果肉幾多,甘甘地,但又唔會太苦吧。豉油王炒麵($26),炒麵有好多我最中意食嘅芽菜,份量都幾多,麵條又夠入味。香煎蝦米腸 ($33),雖然無叫到粥,但腸粉幾時食都啱食啊。我唔鍾意食蔥,好彩蝦米腸啲蔥都唔算太多。另外如果可以有多啲芝麻會更香口。整體而言,食物味道同價錢都令人滿意,而且食物款式比想

整體而言,食物味道同價錢都令人滿意,而且食物款式比想像中多好多,唔止得粥,仲有好多小菜等等。