2019-05-12 1192 瀏覽
由讀書到而家,朋友/屋企人話要食雞煲,好多時候我地都會去呢間。一嚟就腳🚶🏽‍♀️🚶🏽‍♀️,二嚟價錢優惠🤑🤑,三嚟雞煲夠惹味😋😋 一句講曬,性價比高🤘🏻🤘🏻就算打咗電話去book位,職員都叫我地早15分鐘到,如果唔係無得準時入👀👀 入坐起計時⌛️,限時兩個鐘$148/1 因為輪候人多,真係會計時計得好足,一邊傾計都要注意⚠️時間雞煲揀咗小辣,咁樣啲雞先夠惹味☺️ 之前食過椰子🥥雞煲,雖然湯底清甜,但我都係覺得雞煲惹味正啲😅雞件可以無限任加,通常我地都會食兩轉再加湯變打邊爐🥘 但個煲淨係得雞好易痴底,要keep住細火同搞拌啲雞,唔係一痴咗底打邊爐就煩🥺炸饅頭係必點小食,表皮炸得嚟微微脆口,加埋大量煉奶,真係一流👍🏻👍🏻飲品都係無限叫,有自家製嘅檸茶、菊花茶、羅漢果茶、汽水🥤...... 菊花茶甜度啱啱好,用嚟清熱就啱曬🌼🌼