2022-01-26 66 瀏覽
回家途經熊小館,便去食lunch。鋪頭裝修得好童話,有可愛嘅熊人🐻陪伴食lunch,疫情下食得開心啲。我們叫咗個set lunch,意大利泡雜菜沙律伴香草雞胸,雞胸肉係用慢煮,口感唔嚡,畀其他餐廳好食好多。而且蔬菜爽口,橄欖沒有其他餐廳那麼鹹,橄欖油加自製嘅沙律汁,味道特別好味,酸酸甜甜好開胃,正,賣相唔錯。另外叫咗一個下午茶餐,鐵板一口牛肉。牛肉唔韌,沒有牛筋,肉質好juicy。醬汁係燒牛肉汁,有少許黑椒,味道好match。薯蓉都有濃烈嘅芝士味,我鍾意食。還叫咗一個甜品心太軟。 朱古力蛋糕暖笠笠,超多朱古力醬流出嚟,甜味濃度適中,唔確喉,蛋糕皮薄中帶少少脆,配埋個白色creams,正。還柯打咗個特飲,薔薇之戀玫瑰花柚子茶,柚子味濃,唔係太甜。環境好舒服,有大、小熊人🐻🐻‍❄️陪伴用餐,食物款式多選擇,服務態度好殷勤,會再去食。
回家途經熊小館,便去食lunch。

還柯打咗個特飲,薔薇之戀玫瑰花柚子茶,柚子味濃,唔係太甜。

2022-01-25
10 分鐘 (堂食)