2022-01-20
之前喺灣仔經過呢間外賣壽司店已經想買,聽聞係由20多年經驗嘅sushi 師傅主理,喺多個日本漁市場空運d sashimi 到港,再用泥精心製作刺身盛同壽司盛,難怪次次經過嗰時都好多人。。今日做完野又經過諗住買泥做晚餐,雖然都係唔少人,但一場泥到,都一於照買💪可能太晏,我本身想食嘅限定鮮魚熟成壽司都賣晒🥺未食過由日本豐洲市場直送再做熟成處理嘅藍鰭吞拿魚、島池魚、鰤魚,口感一定更軟滑,入口即溶咁😻下次一定要買到!✨昆布北海卷 - 佢係灣仔3款新創作卷物其中之一,另外兩款係日本松葉蟹肉蟹膏卷,柚子漁師三味卷,其他樣樣都想買,但今次揀住1樣先😜 雖然我買嗰時唔知佢有d咩料,但冇後悔,因為超多料😂面頭已經有吞拿魚蓉,甜蝦同帶子片,下面外圍用左昆布包住d飯,飯入面仲有青瓜同蟹柳,口感一流!✨炙燒明太子碟魚鰭邊壽司 - 由於我係極愛炙燒同明太子,呢兩個配搭擺埋一齊基本上係冇得輸,果然好惹味😋✨雜錦壽司12入 - 見個雜錦壽司好colorful好靚咁就忍唔住買埋,12件都係$68, 超級抵!✨炙燒明太子三文魚壽司 - 都係明太子同炙燒,不過今次係三文魚,wow, 入口即溶,係正嘅!!以外賣壽司泥講,性
以外賣壽司泥講,性價比都幾高,食左勁多都係二百幾蚊,滿足😜