2018-11-30 78 瀏覽
之前行過lost star見到依間大眾酒場,裝潢唔差又富有空間感已經想試下🏮壁畫有心思,成間店都有種現代化嘅江户氣思。門口仲有一個關東煮嘅檔口,比你去自由點選關東煮。最好味嘅雞湯,入哂所有精華。上面仲結咗一層香味十足又唔膩嘅雞油,飲到啖啖心機。酸甜、充滿果實香氣嘅柚子☺️大大鍋嘅美人鍋,非常抵食。雞件嫩滑,鍋入面嘅雞湯依然香醇,配上旺牙白嘅清甜,令我哋忍唔住飲咗半鍋。螢光魷魚都比市價上嘅好食,魷魚本身爽脆,漬得冇死鹹。食居酒屋又點可以唔食枝豆呢。我哋又嗌咗啲串燒,有雞腎、牛舌、雞肉串、大蔥、雞皮、秋葵等等,串燒小巧精緻,調味得宜。再嗌埋浜燒,甲羅燒配薯片,蟹膏濃香加埋一絲絲蟹肉,大蝦新鮮彈牙,蝦頭膏香四溢。坐得舒適,座位之間有距離,加上店舖地點都叫近奧運站,係聚會好選擇之一。

酸甜、充滿果實香氣嘅柚子☺️

螢光魷魚都比市價上嘅好食,魷魚本身爽脆,漬得冇死鹹。

食居酒屋又點可以唔食枝豆呢。