2024-01-08
凍冰冰同媽咪行完街再去打個邊爐先!我地今次就黎左「壹號漁船」,鍾意佢環境闊落又多新鮮海鮮嘛!位於旺角荷李活商業中心2樓全層!佔地超過16,000呎,可同時招待多達600位客人。佢以海鮮為主打,店內設有漁池,保證日日新鮮。為了讓食客能享用不用的食法,餐廳分2個區域:自助火鍋區 及 點心小菜區,客人既可品嚐海鮮小炒風味,亦可以最簡單火鍋烚出鮮味!新張限定:每位送蠔皇原隻鮑魚扣百花菇1客😍。新鮮原隻鮑魚用左4-5小時炆煮,肉質鮮嫩彈牙,百花菇口感細嫩、味道鮮美蠔皇醬汁為菜餚增添豐富海鮮風味和香氣。 💥特定推介:套餐已包括每位波士頓龍蝦海鮮盤(2位起入座)海鮮盤種類豐富!每位設半隻波士頓龍蝦、鮮鮑魚、鮮海蝦、海斑、生蠔、小紅魷、蝦丸、墨魚丸,全部海鮮現場漁池即撈,保證新鮮 (可以拍一拍同事撈海鮮)!而蝦丸、墨魚丸以人手打,非常爽彈!另外仲可以無限追加:晚市A餐 – 精選美國肥牛及特級肩胛肉眼 或 黑豚肉片及爽五花豚肉晚市B餐 – 安格斯牛板腱及精品和牛腸晚市C餐 – 特級牛頸脊及SRF黑和牛肩胛自助添加區:火鍋料、小食、飲品、雪糕區仲有任點任食:火鍋放題劃紙, 包你食到好滿足!無限追加任飲任食
我地今次就黎左「壹號漁船」,鍾意佢環境闊落又多新鮮海鮮嘛!
💥特定推介:套餐已包括每位波士頓龍蝦海鮮盤(2位起入座)
而蝦丸、墨魚丸以人手打,非常爽彈!
另外仲可以無限追加:
晚市B餐 – 安格斯牛板腱及精品和牛腸
晚市C餐 – 特級牛頸脊及SRF黑和牛肩胛
自助添加區:火鍋料、小食、飲品、雪糕區
仲有任點任食:火鍋放題劃紙, 包你食到好滿足!
無限追加任飲任食火鍋配料 及 酒水甜品 (超過40款)
晚市供應8款足料湯底
(自家沙嗲牛鍋、胡椒豬肚海貝鍋、清潤椰子雞鍋、壹號龍蝦湯鍋、風味酸菜魚鍋、御膳一品麻辣鍋、花膠熬濃雞鍋、嫲嫲花雕雞鍋)
壹號漁船除左有火鍋,仲有新鮮海鮮小菜同點心可以食
🎊而家新張優惠:新張期間88折🥳 (19:30-20:30)
🔸️19:30前離座/20:30後入座 82折
🔸️Openrice訂座85折(無分時段)
🔸️優惠推廣日期: 優惠期不定時更新
@boatonehk
試食門店地址: 旺角荷李活商業中心2樓全層
#壹號漁船 #荷里活商業中心 #新鮮海鮮 #海鮮火鍋 #海鮮拼盤 #放題 #火鍋放題 #任食火鍋