2021-12-04
今日專登去到觀塘哩間海鮮火鍋店。餐廳環境闊落舒適,海鮮火鍋黎講性價比算係相當高,調料吧仲有唔同既麵食、兩款小食可以拎。哩到有三款唔同既套餐可以選擇,而且海鮮超級新鮮,鮑魚送到黎既時候仲郁黎郁去,好生猛,而追加配料每份只係加$20。今次我同朋友就叫左兩個唔同既套餐share👇🏻🔥鍋心海鮮火鍋套餐✨肉蟹餐 $218 (肉蟹+沙白)✨龍蝦餐 $238 (龍蝦+沙白)(仲有一款係肉蟹+龍蝦餐 $268)🍲鴛鴦鍋👉🏻馬蹄雪耳鍋+四川麻辣鍋專登揀左味道一濃一清既配搭,馬蹄雪耳鍋味道清甜,配海鮮真係岩曬,完全能夠保留海鮮既鮮味;超推薦麻辣鍋,非常麻香夠味,放咩配料落去都好入味,相當出色。🦞龍蝦新鮮多膏,肉質彈牙鮮甜;肉蟹多肉鮮甜有蟹膏;沙白肥美無沙。🔹自選五款海鮮:鮑魚、魷魚、蟶子、元貝、刀貝鮑魚好大隻,送到黎仲係咁郁!肉質爽彈;魷魚Q彈,唔會難咬;蟶子非常鮮甜;元貝大大粒,同刀貝一樣都係鮮甜好味,哩到既海鮮真係好有質素!🔸自選四款配料x2(每人可以揀四款,可重複選擇)鴨血、牛柏葉、花膠仔、炸枝竹、鮮蝦雲吞、竹笙、黑皮雞樅菌、自家製手打雞軟骨丸鴨血放入四川麻辣鍋味道真係超夾,非常好食;炸枝竹、牛柏葉
🔥鍋心海鮮火鍋套餐
✨肉蟹餐 $218 (肉蟹+沙白)
✨龍蝦餐 $238 (龍蝦+沙白)
(仲有一款係肉蟹+龍蝦餐 $268)
🍲鴛鴦鍋
👉🏻馬蹄雪耳鍋+四川麻辣鍋
🔹自選五款海鮮:
鮑魚、魷魚、蟶子、元貝、刀貝
🔸自選四款配料x2(每人可以揀四款,可重複選擇)
鴨血放入四川麻辣鍋味道真係超夾,非常好食;炸枝竹、牛柏葉、竹笙同黑皮雞樅菌都好入味;花膠仔比較爽身;鮮蝦雲吞裏面既鮮蝦非常彈牙,雲吞皮亦夠薄;自家製手打雞軟骨丸入面真係有細細粒既雞軟骨,食落好有口感。
整體黎講,餐廳環境闊落,海鮮質素高,食物同湯底都好正,仲要免收加一,係海鮮火鍋店裏面既性價比高之選。