2017-04-27
又食中餐啦,唔洗點揀都係美心中菜館!今次三人行去咗位於海港城既「八月居」,攞飛等位大約等咗十分鐘度。時間都OK喔!下面為大家介紹下品嚐咗咩美食先:1. 迷你桶仔飯細細個,每人食一個都唔會覺得太full。桶仔飯都幾足料,見到其他檯既食客都有點!2. 脆皮BB豬呢度既招牌菜...雖然份量唔多,但乳豬真係好好食。醬汁唔會另上,因為已經夾咗喺肉入面... 大家都試下,包保唔會失望!3. 一口牛柳肉質juicy咬口OK。呢個價錢食到咁既quality既牛真心唔錯呀!4. 瑤柱杞子浸菜苗講左好多次...黎美心中菜館記得點菜苗食。大碟好抵食!餐廳好慷慨俾咗唔少杞子,明目保眼哈哈!5. 鮮果拿破崙又到甜品時間!一直都覺得黎美心中菜館一定要留肚食甜品。今次聽朋友講點咗拿破崙...賣相一流,同出面啲甜品鋪有得比。不過食落就有啲狼狽...6. 芭菲香蕉三弄記得呢個甜品都試過幾次架啦...今次翻兜,質素都仲keep到喔!雪糕pancake融為一體,正呀,簡直為呢一餐劃上完美句號!
1. 迷你桶仔飯
2. 脆皮BB豬