餐廳: 小曼谷泰國美食站
資訊:

2021-11-22 44 瀏覽
小曼谷其實成日都想試 但九龍城唔太就腳 近排發現原來佢喺銅鑼灣開左 即刻去試試佢 冬蔭公湯(2-3人份量) ($138) - 份量好多 每人飲到4碗 佢好貼心咁有個火一直熱住佢 等我地幾時飲個湯都係熱辣辣 頭一碗飲覺得唔夠濃 再等佢煲多陣就岩岩好 不過真係好辣 怕辣既朋友要慎選😂我就覺得好過癮 佢有2隻大蝦係入面 不過不失啦 始終煲左咁耐既蝦都係會有d煮過龍黃咖喱牛腩($98) & 泰式原味烤酥餅2塊($45) - 以前細個鍾意食青咖喱 而家反而偏愛黃咖喱 鍾意佢唔辣但又好香濃 對面條友飲左半兜咁滯 痴線 但我認配酥餅食係一流既 酥餅好熱辣辣又脆 牛腩有好多件 細細件咁好林好易咬 最開心係佢有勁多舊薯仔 食咖喱次次都要搵有幾多舊薯仔🤣薯仔索晒d咖喱汁 勁正鐵板豬頸肉馬拉盞通菜 ($99) - 成個鐵板上 黎到仲係咋咋聲 好香 份量好大 堆到山咁高 我同朋友都覺得呢款係我地最鍾意 馬拉盞通菜無得輸 好惹味 又有豬頸肉食 岩晒d得2個人黎食又唔可以叫太多 呢個就一次滿足晒2個願望呢間小曼谷可以用抵食夾大件來形容 重點係食物質素高 其實仲有好多野想試 下次要叫多啲人黎可以試多幾款唔同既菜式

冬蔭公湯

黃咖喱牛腩加酥餅