2021-08-24
上網見到花錦魚生丼半價🤪 吸引左我黎食,雖然香港大學站有d 遠但都無阻我對日本菜既熱愛❤️🔥餐廳空間好大,環境舒服,燈光柔和☺️氣氛真係一流,始終香港唔少日本菜店內都相對上狹窄,依個位拎哂分💯✨前菜, 面豉湯+沙侓面豉湯好濃,好好飲,仲有幾舊蜆肉😎沙侓頂層有蘆薈,醬汁亦好特別,應該係醋,配埋蘆薈既清甜,十分開胃👍🏻✨右口魚壽司油脂勁多🤤火灸左既右口魚係無敵!咬左幾淡已經溶哂🤫✨鮑魚爽口,好有咬口,一啲都唔韌,有啲好好奇點解無汁,可能慣左汁燒🤣 的確原汁原味都好美味😋但相對上性價比無其他咁高✨豆腐唔洗講咁多,必嗌必嗌必嗌,勁重蟹膏味😍😭完全明點解係推介,放入口未咬已經有蟹味,真係風水佬呃你十年八年,依個信我一次就夠!✨刺身(深海池魚, 真鯛)兩款🐟都好新鮮, 肉質豐富, 啖啖肉🤤✨花錦魚生丼性價比極高既魚生丼,尤其依家做緊半價🤑 材料有三文魚、三文魚子、白身魚、赤蝦、右口魚邊、金蟹子、櫻花蝦、蟹膏豆腐、青瓜、甜蛋、玉子漬,極豐富🤤啖啖都係滿足既感覺而玉子漬亦係丼飯比較少見既組合,味道亦出奇地夾再加上三文魚子同金蟹子送飯一流🤫💯基本上係無可能有一羹係得飯無材料😍 ✨夢之丼材料有三文魚蓉、三文
✨前菜, 面豉湯+沙侓
面豉湯好濃,好好飲,仲有幾舊蜆肉😎
✨右口魚壽司
油脂勁多🤤火灸左既右口魚係無敵!咬左幾淡已經溶哂🤫
✨鮑魚
✨豆腐
✨刺身(深海池魚, 真鯛)
兩款🐟都好新鮮, 肉質豐富, 啖啖肉🤤
✨花錦魚生丼
✨夢之丼
材料有三文魚蓉、三文魚子、帆立貝、牡丹蝦、海膽、松葉蟹、右口魚邊,外加一份橙醋for帆立貝沾汁,好特別既味道配合🤪👍🏻未試過既感覺,而蝦就好高質😍但唔夠喉得一舊可能因為太好食😩三文魚蓉係出色既,火灸後啲油脂逼哂出黎勁香口🤩海膽係其他材料對比下較為失色些少,份量可以多少少,始終價值接近300元黎講,期望會高少少🤣
講起飯唯一一個遺憾係本身想黎試赤醋飯,但因為無貨所以食唔到😭
即使花錦魚生丼原價188 我都覺得性價比係高😜,襯仲有半價大家快啲狗衝,記得食豆腐!❤️