2024-11-25
築地日本料理 @銅鑼灣🪡銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場7樓R1室💰$150-$300餐廳位於銅鑼灣鬧市中既金百利廣場,位置非常方便,裝修日式風格環境舒適,價錢都好合理,啱晒一班人/情侶兩人嚟食❤️🍙精選兩人前 $298餐廳menu有唔同套餐,今次兩人套餐好抵食,主食有四款選擇,一定會食到好飽肚。🍙前菜沙律我哋揀咗冰梅蕃茄沙律,配搭都幾特別,融合蕃茄的鮮甜同冰梅的酸甜,口感清新可口,整體味道層次豐富,作為前菜十分開胃。🍱小食小食有6款選擇,鹽燒鯖魚非常吸引,魚外皮香脆,肉質鮮嫩,突顯魚肉的鮮美,仲可以加檸檬汁增添清新感。🍢串燒拼盤串燒拼盤好正,菠蘿鮮甜,增添咗果香;雞柳外脆內嫩,味道香濃;雞中翼燒得好入味,咬落超juicy❤️🍚主食 牛肉野菜壽喜燒壽喜燒味道濃郁,牛肉鮮嫩入味,同甜醬油湯底完美融合。野菜清新爽口,增添口感層次。吃落去既暖心又滿足,係冬天必備既小邊爐。🍚主食 泡菜黑豚肉石鍋飯石鍋飯味道十分出色,黑豚肉鮮嫩多汁,泡菜的酸辣感帶來絕佳的平衡。熱石鍋令飯底香脆,米飯吸收了肉汁和泡菜的風味,每一口都令人驚喜。mix埋一齊食令人回味無窮。🍨甜品柚子蛋糕清新香氣,微酸口感,鬆軟可口,甜度適
🪡銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場7樓R1室
🍢串燒拼盤
🍚主食 牛肉野菜壽喜燒
🍚主食 泡菜黑豚肉石鍋飯
🍨甜品
柚子蛋糕清新香氣,微酸口感,鬆軟可口,甜度適中,十分提神。豆腐雪糕滑順細膩,淡淡豆香,甜度恰到好處。