2022-10-01
今日喺上環上 workshop, 上之前去咗銅鑼灣 ❥⧽響 ❥⧽食放題, 食飽先有氣力上堂㗎嘛。餐廳環境好寬敞, 卡座位好闊落舒適。𓊈美國及澳洲和牛放題 78 品料理 $𝟛𝟡𝟠𓊉呢個套餐可以食到 78 款燒肉, 炸物, 刺身, 壽司, 海鮮同埋雪糕。飲品同小食都放喺外面, 可以自己拎好方便。➺ 和牛燒肉拼盤12 格燒肉 & 蔬菜拼盤好靚呀, 可以試吓唔同部位嘅燒肉, 個人十分喜歡澳洲和牛胸腹, 雪花紋好平均, 燒完之後肉質好軟腍。另外米澤三元豚西冷都喺我嘅 encore 之列, 充滿油脂香, 好多肉汁。➺ 美國肉眼薄燒美國肉眼嘅口感同平時厚切牛排唔同, 整塊放入口可以同步食到脂肪同瘦肉, 味道比較香濃 juicy。➺ 海鮮頭盤海鮮頭盤有生蠔, 三文魚, 甜蝦, 油甘魚, 帶子, 八爪魚, 北寄貝同劍魚腩。生蠔好大隻, 味道清新, 魚生全部都好新鮮肥美, 好好食!➺ 炸物天婦羅蝦即叫即炸, 大大隻, 啖啖肉, 仲有好多其他款式嘅天婦羅, 個人嚟講覺得除咗燒肉外, 天婦羅都係必食 item。✧✧ 整體食物都好食呀, 最驚喜係雪糕唔限叫一杯, 都係放題嚟, 食得好滿足。
𓊈美國及澳洲和牛放題 78 品料理 $𝟛𝟡𝟠𓊉
➺ 和牛燒肉拼盤