2019-01-06 67 瀏覽
今日係長發探親戚,探完就打算去商場醫肚。🍽多年無去過長發,個商場完全唔同曬,物事全非有啲感慨,不過同時亦多咗好多餐廳。最後睇過menu就決定食呢間一休~店內大部份都係卡位,再加日式裝修,感覺唔錯亦有私隱度。👍🏼⬆️Lunch menu⬆️佢weekend 都有lunch menu😯,價錢同食物都好吸引。見到個魚生set咁抵就叫咗份。⬆️正常menu⬆️見到佢正常menu有串燒😍,就簡咗幾款share 食。🍢石榴汁檸檬尼特飲($29) 咖啡(跟餐+$3)首先佢黎咗野飲~我見佢野飲page 有七折,就叫咗呢杯mocktail。呢杯mocktail 基本上係兩杯野飲既份量😂。佢上面係一枝lemonade 下面係一杯石榴汁,加埋一齊又幾好飲。🍹仲見到lemonade 樽身後面係made in Italy 🇮🇹 ,$29真係超值!杯咖啡就不過不失啦,正常跟餐咖啡。特盛刺身定食 ($75)佢有十種刺身,仲包飯同湯。😍 啲刺身食落口都好新鮮,雖然其中有一兩塊有啲筋,不過咁既價錢又係超值。帶子夠厚身,又鮮甜,咁多款刺身最like呢個。👍🏼串燒等咗一陣,應該係即叫即燒!🍢較特別既有牛肉秋葵($25),而牛油

最後睇過menu就決定食呢間一休~

店內大部份都係卡位,再加日式裝修,感覺唔錯亦有私隱度。👍🏼

⬆️Lunch menu⬆️

⬆️正常menu⬆️
見到佢正常menu有串燒😍,就簡咗幾款share 食。🍢

石榴汁檸檬尼特飲($29) 咖啡(跟餐+$3)

首先佢黎咗野飲~

杯咖啡就不過不失啦,正常跟餐咖啡。

特盛刺身定食 ($75)

帶子夠厚身,又鮮甜,咁多款刺身最like呢個。👍🏼

串燒等咗一陣,應該係即叫即燒!🍢
較特別既有牛肉秋葵($25),而牛油萵筍($18)夠新鮮食落去幾爽脆幾好味。

棉花糖燒香蕉($22)
一係menu 見到就must order,棉花糖上面燒到脆脆地,外脆內軟~

枱有熱水可自行加水。