2023-11-29 13 瀏覽
作為鐘意捐窿捐罅搵食的為食貓 工廈商廈就係我尋寶嘅好地方 今次就發掘到一間高質又唔貴嘅日本菜🇯🇵 佢哋嘅菜式款款都用心設計 令人驚喜😍🔅牛肉他他 $88相比起西餐嘅牛肉他他 佢唔係刺身 而係經過慢煮 非常嫩滑 再撈埋日本蛋黃🐣 滑到唔洗咬就吞左 味道方面有牛味 蒜蓉味我覺得可以淡返少少 令本身牛肉味更加突出 🥩🔅蒜蓉燒生蠔 $10@一隻呢個餐牌上無寫 係侍應同我地講11月做優惠 生蠔10蚊一隻 咁抵我地試左半打 燒過嘅生蠔比起生食嘅香口d 我自己鐘意燒黎食多d 🦪 🔅神之特上刺身六點盛 $198 好靚嘅擺盤 未食都已經好吸引 六款刺身包括三文魚 油甘魚 帶子 赤蝦 大拖羅 左口魚 全部都好新鮮甜美 特別要讚大拖羅 超肥美雪花 每啖都爆油 入口即溶 超正 另外第一次食左口魚刺身 佢有調味加左d 芝麻 肉質分明 下次食刺身就多個選擇 🍣🔅雜錦燒物 隨機7串 $162未上枱前唔知會係咩 充滿神秘感 抽中左雞翼 雞肉串 雞胸軟骨 雞腎 雞肝 蕃茄仔 翠玉瓜 只係簡單用左七味粉 椒鹽等去調味 可以食得到原汁原味 所以好容易就食得出師傅燒得好唔好 果然無令人失望 表面香脆 但係保留到裡面嘅肉汁

🔅牛肉他他 $88

🔅蒜蓉燒生蠔 $10@一隻

🔅神之特上刺身六點盛 $198

🔅雜錦燒物 隨機7串 $162
未上枱前唔知會係咩 充滿神秘感 抽中左雞翼 雞肉串 雞胸軟骨 雞腎 雞肝 蕃茄仔 翠玉瓜 只係簡單用左七味粉 椒鹽等去調味 可以食得到原汁原味 所以好容易就食得出師傅燒得好唔好 果然無令人失望 表面香脆 但係保留到裡面嘅肉汁 🍢

🔅青龍炸蝦卷 $78
長長嘅卷物 包住兩條炸蝦平婦羅 天婦羅仲保持到酥脆 加上紫菜同埋火炙過嘅芝士 再舖上蟹籽口感同味道都非常豐富 係一個出色嘅配搭🍤

🍽️神木日本料理
📍觀塘巧明街114號迅達工業大廈4樓A室