2024-08-04 228 瀏覽
係筲箕灣開咗新一間港式麵檔🍲,正中大排檔📍最鍾意食四寶河嘅我當然要去朝聖一下啦😍切腩四寶撈粗同四寶紫菜河呢兩樣,就通常係我每次去食呢啲粉麵檔嘅時候必叫嘅王牌組合❤️對比起同街另外嗰兩間,佢嘅價錢絕對更加實惠!而且份量亦都比較多,飽肚感絕對係平時嘅兩倍!切腩:雖然話係切腩,不過食落去仍然有好多爽滑嘅筋位,半肥瘦,充滿牛味,而且份量真係好多🥹牛丸:牛丸10分爽彈,而且有濃濃嘅黑椒味,無論配河粉定係撈粗都十分之夾!雲吞同魚片頭同紫菜都好好食,如果一個人嘅話,絕對可以嗌切腩四寶再加紫菜!大滿足🤭🤭至於叫河粉定係撈粗,我個人就比較推薦河粉啦!因為啲河粉好爽滑,而且夾起上嚟都唔會斷,絕對值得推薦🙂‍↔️🙂‍↔️另外仲叫咗杯奶茶同油菜,成餐食完都唔使再食晚餐啦🤭
係筲箕灣開咗新一間港式麵檔🍲,正中大排檔📍
最鍾意食四寶河嘅我當然要去朝聖一下啦😍

另外仲叫咗杯奶茶同油菜,成餐食完都唔使再食晚餐啦🤭